Банош з бринзою та грибним соусом

Інгредієнти

  • Печериці 200 г
  • Цибуля ріпчаста 100 г
  • Вершки кулінарні (18%) 150 г
  • Зелень 20 г

Для баношу:

  • Кукурудзяне борошно 250 г
  • Вершки (18%) 300 г
  • Вода 300 г
  • Сіль, перець за смаком

Олія для приготування

Приготування

Для соусу:

  1. Гриби дрібно нарізати слайсами, цибулю дрібним кубиком.
  2. Обсмажити цибулю на сковороді кілька хвилин, додати гриби та смажити до випаровування вологи.
  3. Влити біле вино та випарувати спирт, додати вершки.
  4. Довести до смаку сіллю та перцем. За бажанням можна додати кріп та петрушку.

Банош:

  1. Вершки і воду (можна не розводити вершки з водою, тоді вершків знадобиться 500 – 600 г) довести до кипіння, потім почати додавати потроху борошно, постійно і інтенсивно перемішуючи до загущення. Найкраще це робити дерев’яною ложкою. Заварювати 5-7 хвилин до густого стану каші.
  2. Подавайте банош, посипавши бринзою та полив соусом з грибів.