Банош з бринзою та грибним соусом
Інгредієнти
- Печериці 200 г
- Цибуля ріпчаста 100 г
- Вершки кулінарні (18%) 150 г
- Зелень 20 г
Для баношу:
- Кукурудзяне борошно 250 г
- Вершки (18%) 300 г
- Вода 300 г
- Сіль, перець за смаком
Приготування
Для соусу:
- Гриби дрібно нарізати слайсами, цибулю дрібним кубиком.
- Обсмажити цибулю на сковороді кілька хвилин, додати гриби та смажити до випаровування вологи.
- Влити біле вино та випарувати спирт, додати вершки.
- Довести до смаку сіллю та перцем. За бажанням можна додати кріп та петрушку.
Банош:
- Вершки і воду (можна не розводити вершки з водою, тоді вершків знадобиться 500 – 600 г) довести до кипіння, потім почати додавати потроху борошно, постійно і інтенсивно перемішуючи до загущення. Найкраще це робити дерев’яною ложкою. Заварювати 5-7 хвилин до густого стану каші.
- Подавайте банош, посипавши бринзою та полив соусом з грибів.