Бургер
Інгредієнти
Котлета:
- М’ясо для фаршу з м’яких частину туші
- Холодна вода 10% від маси м’яза
- Сіль 2% від маси м’яза
Кетчуп:
- Томатна паста 200 г
- Сироп глюкози 200 г
- Оцет винний 150 г
- Цукор 40 г
- Сіль 10 г
- Гвоздика мелена 0,4 г
- Глутамат натрію 1 г
- Ксантан 1,2 г
Майонез:
- Яєчний жовток 1 шт.
- Олія 200 г
- Гірчиця 1 ст.л
- Сік лимону 1 ст.л
- Сіль, перець
Бургер:
- Булочка для бургеру 1 шт. (10-12 см в діаметрі)
- Котлета 200 г
- Сир Чеддер 1-2 слайси
- Кетчуп
- Майонез
- Листя салату
- Томат 1-2 слайси
- Синя цибуля
Приготування
Котлета:
- М’ясо перекрутити на м’ясорубці. Влити воду, всипати сіль та спецї. Вибити фарш руками протягом декількох хвилин. Залишити фарш в прохолодному місці для повної гідратації білка.
- Сформувати котлету через кільце чи руками. Смажити звичним способом:
– Мангал
– На розпеченій сковороді (або сковороді гриль) з кожного боку, потім довести до готовності в духовій шафі
- Якщо Ви робите котлети товстими – скористайтеся градусником. Так можна максимально точно досягнути необхідного ступеню обсмаження. Червоне м’ясо готуйте до температури 60-65 градусів у центрі, біле до 72-74°С.
- Після того як м’ясо набере необхідну температуру, зніміть котлету з вогню та залиште у теплому місці на 2-3 хвилини. Тоді в котлеті збережеться максимальна кількість соку.
Кетчуп:
- Помістіть всі інгредієнти окрім ксантану в чашу блендера та перебити. Додати ксантам та перемішати ще 1 хвилину. Готовий кетчуп зберігати в холодильнку до 14 днів.
Майонез:
- Поєднуємо яєчний жовток, гірчицю та сік лимону в однорідну масу. Після починаємо поступово тоненькою цівочкою додавати олію, постійно помішуючи вінчиком до утворення емульсії. Потім поступово додаємо всю олію, постійно перемішуючи. В кінці додати сіль та перець за смаком.
Бургер:
- Булку розрізати навпіл та просушити на сковороді чи на грилі. Одну сторону (нижню) намастити кетчупом, іншу (верхню) майонезом.
- На нижню булку покласти листя салату, томат, цибулю, смажену котлету і зверху сир (його можна розплавити пальником) і накрити верхньою частиною булки.