Бургер

Інгредієнти

Котлета:

  • М’ясо для фаршу з м’яких частину туші
  • Холодна вода 10% від маси м’яза
  • Сіль 2% від маси м’яза

Кетчуп:

  • Томатна паста 200 г
  • Сироп глюкози 200 г
  • Оцет винний 150 г
  • Цукор 40 г
  • Сіль 10 г
  • Гвоздика мелена 0,4 г
  • Глутамат натрію 1 г
  • Ксантан 1,2 г

Майонез:

  • Яєчний жовток 1 шт.
  • Олія 200 г
  • Гірчиця 1 ст.л
  • Сік лимону 1 ст.л
  • Сіль, перець

Бургер:

  • Булочка для бургеру 1 шт. (10-12 см в діаметрі)
  • Котлета 200 г
  • Сир Чеддер 1-2 слайси
  • Кетчуп
  • Майонез
  • Листя салату
  • Томат 1-2 слайси
  • Синя цибуля

Приготування

Котлета:

  1. М’ясо перекрутити на м’ясорубці. Влити воду, всипати сіль та спецї. Вибити фарш руками протягом декількох хвилин. Залишити фарш в прохолодному місці для повної гідратації білка.
  2. Сформувати котлету через кільце чи руками. Смажити звичним способом:
    – Мангал
    – На розпеченій сковороді (або сковороді гриль) з кожного боку, потім довести до готовності в духовій шафі
  3. Якщо Ви робите котлети товстими – скористайтеся градусником. Так можна максимально точно досягнути необхідного ступеню обсмаження. Червоне м’ясо готуйте до температури 60-65 градусів у центрі, біле до 72-74°С.
  4. Після того як м’ясо набере необхідну температуру, зніміть котлету з вогню та залиште у теплому місці на 2-3 хвилини. Тоді в котлеті збережеться максимальна кількість соку.

Кетчуп:

  1. Помістіть всі інгредієнти окрім ксантану в чашу блендера та перебити. Додати ксантам та перемішати ще 1 хвилину. Готовий кетчуп зберігати в холодильнку до 14 днів.

Майонез:

  1. Поєднуємо яєчний жовток, гірчицю та сік лимону в однорідну масу. Після починаємо поступово тоненькою цівочкою додавати олію, постійно помішуючи вінчиком до утворення емульсії. Потім поступово додаємо всю олію, постійно перемішуючи. В кінці додати сіль та перець за смаком.

Бургер:

  1. Булку розрізати навпіл та просушити на сковороді чи на грилі. Одну сторону (нижню) намастити кетчупом, іншу (верхню) майонезом.
  2. На нижню булку покласти листя салату, томат, цибулю, смажену котлету і зверху сир (його можна  розплавити пальником) і накрити верхньою частиною булки.