Фрікасе з курки з картопляним пюре по-французьки

Інгредієнти

Фрікасе з курки:

  • Курка 1,8 кг
  • Гриби сушені 20 г
  • Мадера 100 г
  • Шампіньйони 100 г
  • Цибуля шалот 6 шт.
  • Тархун 3 гілочки
  • Вермут 100 г
  • Біле вино 200 г
  • Вершки кулінарні 500 г

Картопляне пюре по-французьки:

  • Картопля 500 г
  • Вершки кулінарні 18% 150-200 г
  • Вершкове масло 70 г

Приготування

Фрікасе з курки:

  1. Курку солимо і перчимо, печериці та шалот нарізаємо.
  2. Наливаємо в товстостінну каструлю воду 250гр, вермут і вино, додаємо шалот, печериці та сухі гриби, кладемо курку і доводимо до кипіння.
  3. Тушкуємо близько 30-40 хв до готовності курки.
  4. Дістаємо курку та тархун. Сильно уварюємо вміст каструлі на 2/3, додаємо вершки, якщо потрібно зробити соус густіше – додаємо суміш борошна і вершкового масла.
  5. Знову додаємо курку та підігріваємо її в соусі.
  6. Перед подачею можна додати попередньо різаний свіжий тархун.

 

Картопляне пюре по-французьки:

  1. Картоплю почистити та відварити до готовності у підсоленій воді.
  2. У сотейнику довести до кипіння вершки та вершкове масло.
  3. Готову картоплю перетерти в пюре зручним способом, до перетертої картоплі додати вершки та вершкове масло, за допомогою міксера або вінчика перемішати до пишної маси, але не довго, щоб не виділився крохмаль.