Курку солимо і перчимо, печериці та шалот нарізаємо.
Наливаємо в товстостінну каструлю воду 250гр, вермут і вино, додаємо шалот, печериці та сухі гриби, кладемо курку і доводимо до кипіння.
Тушкуємо близько 30-40 хв до готовності курки.
Дістаємо курку та тархун. Сильно уварюємо вміст каструлі на 2/3, додаємо вершки, якщо потрібно зробити соус густіше – додаємо суміш борошна і вершкового масла.
Знову додаємо курку та підігріваємо її в соусі.
Перед подачею можна додати попередньо різаний свіжий тархун.
Картопляне пюре по-французьки:
Картоплю почистити та відварити до готовності у підсоленій воді.
У сотейнику довести до кипіння вершки та вершкове масло.
Готову картоплю перетерти в пюре зручним способом, до перетертої картоплі додати вершки та вершкове масло, за допомогою міксера або вінчика перемішати до пишної маси, але не довго, щоб не виділився крохмаль.