Львівський сирник

Інгредієнти

Сиркова маса:

  • Сир 450 г
  • Цукор 200 г
  • Манка 2 ст.л
  • Лимон 1 шт
  • Яйця (відділити жовтки) 7 шт
  • Масло вершкове 75 г

Тісто:

  • Борошно 150 г
  • Яйця 1 шт
  • Масло вершкове 125 г
  • Розпушувач 7 г
  • Цукор 50 г
  • Какао 25 г

Приготування

Тісто:

  • Масло розм’якшити і перемішати з усіма компонентами. Тісто розділити на дві рівні частини та покласти в морозилку.

Маса сирна:

  • Збити білки до густих піків, до сиру додати терту цедру лимона і трохи соку, жовтки, цукор, розтоплене (але не гаряче масло), ваніль/ванільний цукор. Все перебити до однорідної консистенції і додати збиті білки, акуратно вимішати лопаткою або рукою. Додати трохи манки і ще раз акуратно перемішати.
  • Форму для запікання вистелити пергаментом та рівномірно покрити частиною шоколадного(попередньо замороженого) тіста, натертого на велику тертку.

 
Зверху натертого тіста вилити сирну масу і зверху ще раз посипати тертим тістом. Накрити пиріг фольгою та запікати при температурі 180 градусів 25 – 30 хвилин. Потім зняти фольгу і запікати без неї ще 25 – 30 хвилин. Дати охолонути.

За бажанням при подачі полити варенням, джемом, фруктовим кюлі або розтопленим шоколадом.