Львівський сирник
Інгредієнти
Сиркова маса:
- Сир 450 г
- Цукор 200 г
- Манка 2 ст.л
- Лимон 1 шт
- Яйця (відділити жовтки) 7 шт
- Масло вершкове 75 г
Тісто:
- Борошно 150 г
- Яйця 1 шт
- Масло вершкове 125 г
- Розпушувач 7 г
- Цукор 50 г
- Какао 25 г
Приготування
Тісто:
- Масло розм’якшити і перемішати з усіма компонентами. Тісто розділити на дві рівні частини та покласти в морозилку.
Маса сирна:
- Збити білки до густих піків, до сиру додати терту цедру лимона і трохи соку, жовтки, цукор, розтоплене (але не гаряче масло), ваніль/ванільний цукор. Все перебити до однорідної консистенції і додати збиті білки, акуратно вимішати лопаткою або рукою. Додати трохи манки і ще раз акуратно перемішати.
- Форму для запікання вистелити пергаментом та рівномірно покрити частиною шоколадного(попередньо замороженого) тіста, натертого на велику тертку.
Зверху натертого тіста вилити сирну масу і зверху ще раз посипати тертим тістом. Накрити пиріг фольгою та запікати при температурі 180 градусів 25 – 30 хвилин. Потім зняти фольгу і запікати без неї ще 25 – 30 хвилин. Дати охолонути.
За бажанням при подачі полити варенням, джемом, фруктовим кюлі або розтопленим шоколадом.