Крафін
Інгредієнти
Тісто:
- Молоко 130 г
- Дріжджі 20 г
- Цукор 60 г
- Жовтки 3 шт.
- Вершкове масло 40 г
- Олія “Олейна Традиційна” 40 г
- Борошно 300 г
Начинка:
- Вершкове масло 40 г
- Родзинки 30-40 г
- Кориця 5 г
Приготування
Тісто:
- Всі рідини мають бути холодними. Вершкове масло кімнатної температури.
- В молоці розчиняємо свіжі дріжджі, далі додаємо всі інгредієнти і відправляємо в комбайн для замісу. Тісто вимішується 15-20 хвилин на мінімальній швидкості, поки не збереться на гачок.
- Накриваємо тісто (не в контакт) плівкою і залишаємо підходити (80-90 хвилин) при кімнатній температурі. Тісто має збільшитись в 2 рази.
- Готове тісто викладаємо на поверхню, змащену олією, розтягуємо в прямокутник, або квадрат товщиною 4-5 мм. Змащуємо вершковим маслом, посипаємо цукром, родзинками та корицею і скручуємо в рулет.
- Після рулет розрізаємо навпіл вздовж, скручуємо в равлик, викладаємо в форму і відправляємо на розстійку на 80-90 хвилин.
- Випікаємо при t – 170°С, час – 45 – 55 хвилин, режим – конвекція.
Начинка:
- Масло попередньо дістати з холодильника, щоб воно було розм’якшеним.
- Корицю та родзинки додати у вершкове масло.
- Масу добре перемішати.