Панна-котта з апельсиновим мармеладом

*на дві порції 

 

Рецепт від Кулінарної школи Євгена Чернухи

 

Інгредієнти

Для Панна-коти:

  • жовток 2 шт.
  • желатин 8 г
  • цукор 30 г
  • вершки 110 г
  • молоко 110 г
  • ванільний цукор

Для апельсинового мармеладу:

  • апельсин 1 шт.
  • цукор 100 г
  • апельсиновий сік 100 г
  • вода

Приготування

  1. Желатин замочити у воді (співвідношення 1:4).
  2. Жовтки розтерти з цукром і ваніліном до однорідної маси.
  3. Вершки та молоко закип’ятити, змішати із розтопленим желатином.
  4. Ввести гарячі вершки в яєчну масу, постійно збиваючи вінчиком.
  5. Розлити за формами. Поставити у холодне місце до застигання.
  6. Для мармеладу всі інгредієнти варимо в товстостінному посуді 60-80 хвилин на середньому вогні поки шкірка стане напівпрозорою (вода повинна покривати апельсин повністю спочатку варіння), перебиваємо в блендері до однорідної маси. (Щоб усунути зайву гіркоту можна проварити апельсини окремо 5 хвилин у воді, потім її злити і варити вже з соком і цукром.)