Рецепт від Кулінарної школи Євгена Чернухи
Для салату:
Для соусу Песто:
Для ікри бальзамік:
Песто:
Всі продукти збити в комбайні в однорідний стан протягом хвилини.
Варіації:
• Соус можна робити з будь-яких трав та горіхів
• Можна робити зовсім без горіхів
• В соус можна додати 20% вершків та трохи проварити. Отримаємо чудовий вершковий соус для подачі або ж недовгого тушкування.
Для ікри бальзамік: Візьміть 100 гр бальзамічного оцту ( або будь-якої рідини: сік), додайте 1 грам агару і дайте постояти 5 хвилин. Потім доведіть до кипіння та варіть на малому вогні 5-6 хвилин. Зробіть тест, капнувши на холодний стіл. Якщо крапля застигла – наберіть рідину в шприц і по краплі відсадіть в охолоджену до 10 градусів олію.
Подача салату: На дно тарілки налийте соус «Песто» , поріжте томати та моцарелу слайсами і викладіть на соус. Зверху прикрасити ікрою.
СМАЧНОГО!