Салат «Капрезе» з мусом песто та ікрою бальзамік

Інгредієнти

Для салату:

  • Томати
  • Моцарела

Для соусу Песто:

  • Часник – 1 зубчик
  • Кедр/мигдаль – 1 ст.л
  • Пармезан – 1 ст.л
  • Базилік зелений – 50 г
  • Олія – 100 г
  • Сік лимону – 10 г

Для ікри бальзамік:

  • Бальзамічний оцет – 100 г
  • Агар-агар – 1г

Приготування

Песто:
Всі продукти збити в комбайні в однорідний стан протягом хвилини.

 

Варіації:
• Соус можна робити з будь-яких трав та горіхів
• Можна робити зовсім без горіхів
• В соус можна додати 20% вершків та трохи проварити. Отримаємо чудовий вершковий соус для подачі або ж недовгого тушкування.

 

Для ікри бальзамік: Візьміть 100 гр бальзамічного оцту ( або будь-якої рідини: сік), додайте 1 грам агару і дайте постояти 5 хвилин. Потім доведіть до кипіння та варіть на малому вогні 5-6 хвилин. Зробіть тест, капнувши на холодний стіл. Якщо крапля застигла – наберіть рідину в шприц і по краплі відсадіть в охолоджену до 10 градусів олію.

 

Подача салату: На дно тарілки налийте соус «Песто» , поріжте томати та моцарелу слайсами і викладіть на соус. Зверху прикрасити ікрою.

 

СМАЧНОГО!