Стейк з малиновим соусом барбекю

Інгредієнти

  • Стейк 250 г
  • Розмарин
  • Чебрець
  • Крупно мелений перець
  • Олія Олейна з Травами

Для малинового соусу барбекю:

  • Пюре малини 300 г
  • Сироп глюкози 150 г
  • Вода 200 г
  • Пектин 1,5 г
  • Цукор 30 г
  • Сухий часник або цибуля 0,5 ч. л
  • Яблучний оцет 3 ст. л
  • Гострий перець
  • Соус Ворчестер 1 ст. л
  • Рідкий дим

Олія для приготування

Приготування

  1. М’ясо зачистити від товстих жил і плівок, покласти в пакет для вакуумної упаковки, додати за бажанням розмарин, чебрець, крупно мелений перець.
  2. Викачати із пакету повітря і тримати при температурі 2-4 градуси 7-14 днів.
  3. Вилежане м’ясо змастити рослинною олією, сіллю.
  4. Сковороду розігріти до високої температури, так, щоб трохи йшов димок (200-220 градусів). Покласти стейк на розігріту поверхню сковороди і обсмажувати близько хвилини, потім повернути на 45 градусів, не перевертаючи, щоб отримати грильовий візерунок.
  5. Обсмажуємо ще хвилину. Перевертаємо стейк на інший бік і можемо міряти внутрішню температуру кулінарним термометром. При досягненні потрібної температури зняти м’ясо зі сковороди і дати 2-3 хвилини полежати в теплому місці.

Для малинового соусу барбекю:

  1. Змішайте пюре малини з пектином та спеціями, крім рідкого диму. Глюкозу та воду доведіть до кипіння і влийте суміш малини та спецій.
  2. Доведіть до кипіння і варіть на малому вогні 3 хвилини, зніміть з вогню і додайте рідкий дим.
  3. Перелийте у посуд для зберігання, закрийте кришкою та тримайте в холодильнику до 3-х місяців.

Шкала прожарок:

    Blue – Прогріте м’ясо, з підсмаженою скоринкою – 50 градусів
    Rare – «Сире» або «з кров’ю». Яскравий сік – 55 градусів
    Medium Rare – Світліший сік, м’ясо щільніше – 60 градусів
    Medium – Середня, найпоширеніша ступінь прожарювання – 65 градусів
    Medium Well – Готове м’ясо з прозорим, трохи рожевим соком – 70 градусів
    Well done – повністю готове м’ясо – 76 градусів