Вершкове морозиво з кисло-ягідним кюлі

Інгредієнти

  • Молоко 150 г
  • Вершки 150 г
  • Цукор 80 г
  • Яєчні жовтки 3 г
  • Крохмаль 10 г
  • Ванільний цукор 20г

Для ягідного кюлі:

  • Ягідне пюре 180 г
  • Ягідний сироп 30 г
  • Крохмаль 9 г
  • Сироп глюкози 30 г

Приготування

  1. Всі продукти змішати і почати готувати на водяній бані, постійно помішуючи віночком, оскільки маса може змінити структуру.
  2. Довести масу до температури 82 градусів (або візуально до невеликого загустіння, за рахунок заварювання жовтків), трохи охолодити і покласти в машинку для морозива, або в морозильну камеру – тоді доведеться кожні 30 хв. кілька разів поспіль збивати густу суміш блендером.
  3. Пюре ягід, (ягідний сироп або цукор), крохмаль та сироп глюкози поєднати в сотейнику, помішуючи довести до кипіння та злегка проварити.
  4. Знати масу з вогню та охолодити.