Вершкове морозиво з кисло-ягідним кюлі
Інгредієнти
- Молоко 150 г
- Вершки 150 г
- Цукор 80 г
- Яєчні жовтки 3 г
- Крохмаль 10 г
- Ванільний цукор 20г
Для ягідного кюлі:
- Ягідне пюре 180 г
- Ягідний сироп 30 г
- Крохмаль 9 г
- Сироп глюкози 30 г
Приготування
- Всі продукти змішати і почати готувати на водяній бані, постійно помішуючи віночком, оскільки маса може змінити структуру.
- Довести масу до температури 82 градусів (або візуально до невеликого загустіння, за рахунок заварювання жовтків), трохи охолодити і покласти в машинку для морозива, або в морозильну камеру – тоді доведеться кожні 30 хв. кілька разів поспіль збивати густу суміш блендером.
- Пюре ягід, (ягідний сироп або цукор), крохмаль та сироп глюкози поєднати в сотейнику, помішуючи довести до кипіння та злегка проварити.
- Знати масу з вогню та охолодити.