Абрикосовий кисло-солодкий соус

Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко

Інгредієнти

  • Нектарин (персики або абрикоси) — 500 г
  • Цукор — 300 г
  • Часник — 3 зубці
  • Імбир — 1 ч.л
  • Олія “Олейна Традиційна” — 1 ст.л
  • Соєвий соус — 2 ст.л
  • Яблучний оцет — 1,5 ст.л
  • Томатний соус — 3 ст.л
  • Гострий перець — 1 шт
  • Солодкий перець — 1 шт
  • Крохмаль — 1 ст.л
  • Вода — 2 ст.л

Олія для приготування

Приготування

  1. Очистіть нектарини чи інші фрукти та перебийте з цукром, імбирем, часником та обома видами перцю за допомогою блендера.
  2. Доведіть суміш до кипіння, зменшіть вогонь і варіть протягом 15 хвилин. Потім процідіть через сито.
  3. Змішайте крохмаль з водою та додайте до соусу, постійно помішуючи, поки він не загусне (до 5 хв).
  4. Зніміть з вогню та додайте соєвий соус, яблучний оцет, томатний соус, олію та варіть ще 1 хвилини.

 
Готуйте з любов’ю разом із Олейна, додаючи неповторний смак у кожну страву!