Аджика ніжна овочева з яблуками

Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Радченка

 

*Рецепт розраховано на 2 банки по 0,5 л

 

Ніжна, з легкою пікантністю аджика стане універсальною закускою, яка чудово підходить до шашлику, риби, гарнірів або овочів.

Інгредієнти

  • яблуко — 450 г
  • помідори — 800 г
  • олія «Олейна» з Травами (томат, часник, базилік) — 50 мл
  • морква — 200 г
  • перець болгарський — 200 г
  • оцет яблучний 6% — 40 мл
  • цукор — 50 г
  • сіль — 12 г
  • перець чорний горошком — 8 шт.
  • лаврове листя — 2 шт.
  • коріандр мелений — 2 ч. л.
  • часник — 20 г
  • перець чилі — 20 г (без насіння)

Олія для приготування

Приготування

  1. Наріжте яблука, помідори, моркву, болгарський перець та перець чилі невеликими шматочками. Подрібніть усі інгредієнти в блендері до однорідної маси.
  2. Перелийте суміш у сотейник і тушкуйте на маленькому вогні, поки рідина не випарується і маса не стане густішою.
  3. Додайте оцет, цукор, сіль, перець горошком, лаврове листя, коріандр та олію «Олейна» з Травами (томат, часник, базилік).
  4. Продовжуйте варити ще 10 хвилин, щоб аромати поєдналися.
  5. Коли аджика стане густою, розлийте її в стерилізовані банки та закрийте стерилізованими кришками. Переверніть – перевірте банки на герметичність, загорніть в ковдру та дайте охолонути.
  6. Після охолодження зберігайте банки в прохолодному темному місці.