Аджика ніжна овочева з яблуками
Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Радченка
*Рецепт розраховано на 2 банки по 0,5 л
Ніжна, з легкою пікантністю аджика стане універсальною закускою, яка чудово підходить до шашлику, риби, гарнірів або овочів.
Інгредієнти
- яблуко — 450 г
- помідори — 800 г
- олія «Олейна» з Травами (томат, часник, базилік) — 50 мл
- морква — 200 г
- перець болгарський — 200 г
- оцет яблучний 6% — 40 мл
- цукор — 50 г
- сіль — 12 г
- перець чорний горошком — 8 шт.
- лаврове листя — 2 шт.
- коріандр мелений — 2 ч. л.
- часник — 20 г
- перець чилі — 20 г (без насіння)
Приготування
- Наріжте яблука, помідори, моркву, болгарський перець та перець чилі невеликими шматочками. Подрібніть усі інгредієнти в блендері до однорідної маси.
- Перелийте суміш у сотейник і тушкуйте на маленькому вогні, поки рідина не випарується і маса не стане густішою.
- Додайте оцет, цукор, сіль, перець горошком, лаврове листя, коріандр та олію «Олейна» з Травами (томат, часник, базилік).
- Продовжуйте варити ще 10 хвилин, щоб аромати поєдналися.
- Коли аджика стане густою, розлийте її в стерилізовані банки та закрийте стерилізованими кришками. Переверніть – перевірте банки на герметичність, загорніть в ковдру та дайте охолонути.
- Після охолодження зберігайте банки в прохолодному темному місці.