Аджика пряна з імбирем
Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Радченка
*Рецепт розраховано на 2 банки по 0,5 л
Ця пряна аджика чудово підходить до м’яса, риби та морепродуктів, а також до запечених або грильованих овочів. Вона може бути використана як ароматна заправка для юшки та рибних супів. Додавши її наприкінці тушкування овочів, ви зможете надати страві особливий пікантний аромат.
Інгредієнти
- перець болгарський — 800 г
- перець чилі — 20 г (без насіння)
- помідори — 800 г
- олія «Олейна» з Травами (часник, базилік) — 50 мл
- морква — 300 г
- оцет яблучний 6% — 50 мл
- цукор — 60 г
- сіль — 12 г
- корінь імбиру — 50 г
- часник — 20 г
- лаврове листя — 2 шт.
- перець духмяний — 2 шт.
- гвоздика — 4 шт.
- бодян — 2 зірочки
Приготування
- Подрібніть болгарський перець, помідори, моркву, імбир, перець чилі та часник за допомогою м’ясорубки або блендера.
- Перекладіть подрібнені овочі в сотейник і варіть на середньому вогні до загустіння, періодично помішуючи.
- Продовжуйте тушкувати суміш ще 10 хвилин, поки більша частина вологи не випарується. Додайте цукор, сіль, духмяний перець, лаврове листя, гвоздику, бодян та олію «Олейна» з Травами (часник, базилік).
- Розлийте гарячу (прямо з плити) готову аджику в стерилізовані банки і щільно закрийте стерилізованими кришками, переверніть – перевірте банки на герметичність, загорніть в ковдру та дайте охолонути.
- Після охолодження зберігайте банки в прохолодному темному місці.