Аджика з баклажанів

Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Радченка

 

*Рецепт розраховано на 2 банки по 0,5 л

 

Ця аджика з баклажанів чудово підходить для різноманітних страв. Вона стане ідеальним доповненням до м’яса, риби, запечених овочів та гарнірів. Аджика додає стравам пікантності та аромату, роблячи їх більш насиченими. Її можна використовувати як соус або намазку на хліб, а також як заправку для супів і рагу.

Інгредієнти

  • баклажани — 1200 г
  • томати — 500 г
  • перець болгарський — 500 г
  • часник — 20 г
  • перець чилі — 10 г (без насіння)
  • оцет яблучний 6% — 40 мл
  • цукор — 50 г
  • сіль — 12 г
  • олія «Олейна» з Травами (перець чилі, базилік, томат) — 50 мл
  • гвоздика — 2 шт.
  • перець духмяний — 2 шт.
  • коріандр мелений — 2 ч. л.

Олія для приготування

Приготування

  1. Подрібніть баклажани, томати, болгарський перець, часник та перець чилі за допомогою м’ясорубки або блендера до однорідної консистенції.
  2. Перекладіть подрібнену масу в сотейник і тушкуйте на маленькому вогні, помішуючи. Додайте мелений коріандр, яблучний оцет, гвоздику та олію «Олейна» з Травами (перець чилі, базилік, томат). Продовжуйте тушкувати перемішуючи, поки не випарується зайва рідина.
  3. Розлийте гарячу (прямо з плити) готову аджику в стерилізовані банки і щільно закрийте стерилізованими кришками, переверніть – перевірте банки на герметичність, загорніть в ковдру та дайте охолонути.
  4. Після охолодження зберігайте банки в прохолодному темному місці.