Аджика зелена з перцем, імбирем та кінзою
Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Радченка
*Рецепт розраховано на 2 банки по 0,5 л
Ця універсальна пікантна страва чудово підходить до будь-якого м’яса чи риби, може бути використана як заправка для супів, салатів або просто як намазка на хліб. Вона додасть вашим стравам яскравого смаку та аромату.
Інгредієнти
- перець болгарський зелений — 1 кг
- перець чилі зелений гострий — 300 г (без насіння)
- зелень кропу — 150 г
- зелень петрушки — 150 г
- зелень кінзи — 300 г
- часник — 30 г
- оцет яблучний 6% — 50 мл
- цукор — 50 г
- сіль — 15 г
- коріандр мелений — 1 ст. л
- хмелі-сунелі — 20 г
- олія «Олейна» з Травами (орегано, розмарин, базилік) — 50 мл
Приготування
- Подрібніть зелений болгарський перець, зелений гострий перець чилі, кріп, петрушку, кінзу та часник за допомогою м’ясорубки або блендера до однорідної консистенції. Після цього треба відцідити через сито зайву вологу: маса повинна залишитися без рідини.
- Додайте до подрібненої маси яблучний оцет, цукор, сіль, мелений коріандр, хмелі-сунелі та олію «Олейна» з Травами (орегано, розмарин, базилік).
- Ретельно перемішайте, щоб усі інгредієнти добре поєдналися.
- Розкладіть готову суміш у стерилізовані банки і щільно закрийте стерилізованими кришками.
- Зберігайте банки в прохолодному місці! Термін придатності до 6 місяців.