Аджика зелена з перцем, імбирем та кінзою

Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Радченка

 

*Рецепт розраховано на 2 банки по 0,5 л

 

Ця універсальна пікантна страва чудово підходить до будь-якого м’яса чи риби, може бути використана як заправка для супів, салатів або просто як намазка на хліб. Вона додасть вашим стравам яскравого смаку та аромату.

Інгредієнти

  • перець болгарський зелений — 1 кг
  • перець чилі зелений гострий — 300 г (без насіння)
  • зелень кропу — 150 г
  • зелень петрушки — 150 г
  • зелень кінзи — 300 г
  • часник — 30 г
  • оцет яблучний 6% — 50 мл
  • цукор — 50 г
  • сіль — 15 г
  • коріандр мелений — 1 ст. л
  • хмелі-сунелі — 20 г
  • олія «Олейна» з Травами (орегано, розмарин, базилік) — 50 мл

Олія для приготування

Приготування

  1. Подрібніть зелений болгарський перець, зелений гострий перець чилі, кріп, петрушку, кінзу та часник за допомогою м’ясорубки або блендера до однорідної консистенції. Після цього треба відцідити через сито зайву вологу: маса повинна залишитися без рідини.
  2. Додайте до подрібненої маси яблучний оцет, цукор, сіль, мелений коріандр, хмелі-сунелі та олію «Олейна» з Травами (орегано, розмарин, базилік).
  3. Ретельно перемішайте, щоб усі інгредієнти добре поєдналися.
  4. Розкладіть готову суміш у стерилізовані банки і щільно закрийте стерилізованими кришками.
  5. Зберігайте банки в прохолодному місці! Термін придатності до 6 місяців.