Ароматні помідори

Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко

Інгредієнти

  • Помідори – 2,5 кг
  • Солодкий перець – 3 шт
  • Гострий перець – 1 шт (на смак)
  • Часник – 1 шт
  • Зелень (базилік, кріп, петрушка)
  • Олія Олейна помідор-часник-базилік– 8 ст. л

Для розсолу:

  • Вода –1 літр
  • Сіль – 1 ст. л
  • Цукор – 3 ст. л
  • Оцет яблучний – 6-8 ст.л

Олія для приготування

Приготування

  1. Помідори середнього розміру розрізати навпіл. Великі – на 4 частини.
  2. Готуємо заправку: солодкий і гострий перець, часник та зелень перебиваємо в блендері. У кожну банку викладаємо по 2 ст. л заправки на дно.
  3. Інгредієнти для розсолу доводимо до кипіння.
  4. Помідори викладаємо в банки і заливаємо розсолом.
  5. Накриваємо банки кришками та стерилізуємо в каструлі протягом 10 хвилин.
  6. У кожну банку вливаємо по 2 ст. л ароматної олії Олейна помідор-часник-базилік.
  7. Щільно закриваємо кришки, перевертаємо до гори дном до повного охолодження.