Баклажани "Йеллоу Спешл" у розмариновому маринаді
Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Радченка
*Рецепт розраховано на 2 баночки 0,5 л
Ця чудова закуска прекрасно поєднується з міцними напоями, м’ясом та іншими стравами. Ідеально підходить як до святкового столу, так і для повсякденного обіду. Якщо хочеться чогось пікантного, можна відкрити баночку і просто насолоджуватися.
Інгредієнти
- баклажани — 800 г
- олія «Олейна» з Травами (перець чилі, базилік, томат) — 30 мл
- перець чилі — 10 г без насіння
- сіль — 15 г
- цукор — 60 г
- оцет яблучний 6% — 50 мл
- розмарин сухий — 4 г
- лаврове листя — 2 шт.
- часник — 10 г
- гвоздика — 2 шт.
Приготування
- Наріжте баклажани кубиками.
- Проваріть їх у киплячій воді протягом 5 хвилин.
- Вийміть баклажани та викладіть їх у стерилізовані банки, в котрі попередньо виклали спеції: розмарин, лаврове листя, часник та гвоздику, перець чилі.
- З тієї самої води, де варилися баклажани, приготуйте маринад: додайте сіль, цукор, оцет та олію «Олейна» з Травами (перець чілі, базилік, томат).
- Прокип’ятіть маринад протягом 2-3 хвилин.
- Залийте баклажани гарячим маринадом.
- Закрийте банки стерильними кришками.
- Переверніть – перевірте банки на герметичність, загорніть в ковдру та дайте охолонути.
- Після охолодження зберігайте банки в прохолодному темному місці.