Баклажани "Йеллоу Спешл" у розмариновому маринаді

Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Радченка

 

*Рецепт розраховано на 2 баночки 0,5 л

 

Ця чудова закуска прекрасно поєднується з міцними напоями, м’ясом та іншими стравами. Ідеально підходить як до святкового столу, так і для повсякденного обіду. Якщо хочеться чогось пікантного, можна відкрити баночку і просто насолоджуватися.

Інгредієнти

  • баклажани — 800 г
  • олія «Олейна» з Травами (перець чилі, базилік, томат) — 30 мл
  • перець чилі — 10 г без насіння
  • сіль — 15 г
  • цукор — 60 г
  • оцет яблучний 6% — 50 мл
  • розмарин сухий — 4 г
  • лаврове листя — 2 шт.
  • часник — 10 г
  • гвоздика — 2 шт.

Олія для приготування

Приготування

  1. Наріжте баклажани кубиками.
  2. Проваріть їх у киплячій воді протягом 5 хвилин.
  3. Вийміть баклажани та викладіть їх у стерилізовані банки, в котрі попередньо виклали спеції: розмарин, лаврове листя, часник та гвоздику, перець чилі.
  4. З тієї самої води, де варилися баклажани, приготуйте маринад: додайте сіль, цукор, оцет та олію «Олейна» з Травами (перець чілі, базилік, томат).
  5. Прокип’ятіть маринад протягом 2-3 хвилин.
  6. Залийте баклажани гарячим маринадом.
  7. Закрийте банки стерильними кришками.
  8. Переверніть – перевірте банки на герметичність, загорніть в ковдру та дайте охолонути.
  9. Після охолодження зберігайте банки в прохолодному темному місці.