Баклажани в імбирно-часниковому пряному маринаді
Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Радченка
*Рецепт розраховано на 2 баночки 0,5 л
Тепла осіння закуска з пікантним смаком, що чудово доповнює будь-яку страву, особливо біле м’ясо. Ідеально пасує до макаронів або локшини, надаючи їм вишуканого азійського акценту. Прекрасно поєднується з білим вином, роблячи страву ще більш особливою.
Інгредієнти
- баклажани — 800 г
- перець болгарський — 200 г
- томати жовті — 200 г
- оцет яблучний 6% — 40 мл
- цукор — 50 г
- сіль — 10 г
- олія «Олейна» з Травами (томат, часник, базилік)
- корінь імбиру — 15 г
- часник — 15 г
Приготування
- Наріжте баклажани брусочками та проваріть у киплячій воді протягом 5–7 хвилин.
- Вийміть баклажани та викладіть їх у стерилізовані банки та прикрийте стерилізованими кришками. Воду від баклажанів залиште, вона нам ще знадобиться.
- Окремо обсмажте болгарський перець та жовті томати на олії «Олейна» з Травами (томат, часник, базилік).
- Перебийте обсмажені овочі блендером до однорідної маси.
- Додайте отриману овочеву суміш у воду, в якій варилися баклажани.
- Додайте оцет, сіль, цукор, імбир та подрібнений часник. Зваріть маринад.
- Іще раз перебийте маринад блендером до однорідної консистенції та варіть, поки він не стане густішим.
- Залийте баклажани маринадом і закрийте банки стерилізованими кришками.
- Переверніть – перевірте банки на герметичність, загорніть в ковдру та дайте охолонути.
- Після охолодження зберігайте банки в прохолодному темному місці.