Баклажани в імбирно-часниковому пряному маринаді

Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Радченка

 

*Рецепт розраховано на 2 баночки 0,5 л

 

Тепла осіння закуска з пікантним смаком, що чудово доповнює будь-яку страву, особливо біле м’ясо.  Ідеально пасує до макаронів або локшини, надаючи їм вишуканого азійського акценту. Прекрасно поєднується з білим вином, роблячи страву ще більш особливою.

Інгредієнти

  • баклажани — 800 г
  • перець болгарський — 200 г
  • томати жовті — 200 г
  • оцет яблучний 6% — 40 мл
  • цукор — 50 г
  • сіль — 10 г
  • олія «Олейна» з Травами (томат, часник, базилік)
  • корінь імбиру — 15 г
  • часник — 15 г

Олія для приготування

Приготування

  1. Наріжте баклажани брусочками та проваріть у киплячій воді протягом 5–7 хвилин.
  2. Вийміть баклажани та викладіть їх у стерилізовані банки та прикрийте стерилізованими кришками. Воду від баклажанів залиште, вона нам ще знадобиться.
  3. Окремо обсмажте болгарський перець та жовті томати на олії «Олейна» з Травами (томат, часник, базилік).
  4. Перебийте обсмажені овочі блендером до однорідної маси.
  5. Додайте отриману овочеву суміш у воду, в якій варилися баклажани.
  6. Додайте оцет, сіль, цукор, імбир та подрібнений часник. Зваріть маринад.
  7. Іще раз перебийте маринад блендером до однорідної консистенції та варіть, поки він не стане густішим.
  8. Залийте баклажани маринадом і закрийте банки стерилізованими кришками.
  9. Переверніть – перевірте банки на герметичність, загорніть в ковдру та дайте охолонути.
  10. Після охолодження зберігайте банки в прохолодному темному місці.