Баклажани в кисло-солодкому соусі

Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко

 

*З цієї порції виходить 6 банок по 500 мл

Інгредієнти

  • Баклажани – 2,5 кг
  • Помідори – 1,5 кг
  • Солодкий перець – 5 шт
  • Перець чилі – 1 шт
  • Морква – 3 шт
  • Сіль – 1 ст.л
  • Цукор – 250 г
  • Яблучний оцет – 230 мл
  • Олія “Олейна Традиційна” – 250 мл
  • Часник – 100 г

Олія для приготування

Приготування

  1. Помідори і перець пропустити через м’ясорубку.
  2. Моркву натерти на крупну тертку.
  3. Додати сіль, цукор, яблучний оцет і олію. Все ретельно перемішати і варити 15 хв після закипання.
  4. Баклажани нарізати кружечками і залити водою на 30 хв.
  5. Викласти баклажани в соус і варити ще 20 хв.
  6. За 3 хв додати подрібнений часник.
  7. Скласти в стерилізовані банки, закрутити, перевернути догори дном і дати охолонути. Зберігати при кімнатній температурі.