Рецепт бургера з куркою

від шеф-кухаря Дмитра Радченка

Інгредієнти

  • Куряче стегно 200 г
  • Спрайт 50 г
  • Соєвий соус 2 ст. л
  • Сіль 1 ст.л
  • Олія 2 ст.л
  • Булочка для бургера 1 шт
  • Помідор 100 г
  • Цибуля зелена 20 г
  • Огірок солоний 30 г
  • Сир тостовий чедер 30 г
  • Айсберг або лолла росса 30 г
  • Приправа для гриля 1 ч.л
  • Кетчуп дитячий 50 г
  • Петрушка свіжа 10 г
  • Гірчиця амеріканська 1ст.л
  • Коріандр мелений 1ч.л
  • Йогурт грецький густий 2 ч.л
  • Цукор 1 ч.л

Олія для приготування

Приготування

  1. Куряче стегно замаринувати у спрайті, соєвому соусі та американській гірчиці, додатм спеції та рослинну олію, годинку промаринувати, після чого викласти на деко та запекти в духовці 25- 30 хв на 180 С.
  2. Готову курку нарізати слайсами.
  3. Булочку розрізати навпіл, трохи запекти в духовці 3-5 хвилин за температури 180С до хрусткої скоринки.
  4. Збираємо бургер:на нижню частину булочки викладаємо помідорну сальсу (кубиком нарізати помідор та додати до кетчупу), далі кладемо салат, на нього нарізаний кружечками помідор, зверху викладаємо тонко нарізаний огірок солоний, на нього викладаємо готову курку та слайси тостового сиру, накриваємо другою половиною булочки (змастити її йогуртом, змішаним з американською гірчицею, трохи посолити за бажанням, можна додати нарізаний кріп та часничок до смаку).