Грибна ікра

Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко

 

*З цієї порції виходить 4 банки обʼємом по 350 г

 

Якщо ви шукаєте страву, яка стане ідеальним доповненням до вашого столу, грибна ікра – це те, що потрібно! Ніжна, ароматна, вона ідеально підійде як закуска або додаток до основних страв.

Інгредієнти

  • Гриби шампіньйони або лісові– 1,5 кг
  • Цибуля – 500 г
  • Морква – 300 г
  • Олія “Олейна Традиційна” – 100-200 мл
  • Часник – 4 зубчики
  • Чебрець
  • Сіль, перець – за смаком
  • Мускатний горіх – 1/2 ч.л
  • Оцет яблучний- 2-3 ст.л

Олія для приготування

Приготування

  1. Гриби промити та порізати на невеликі шматочки. Якщо будете готувати з лісових, то потрібно відварити.
  2. Нарізати цибулю та часник, моркву натерти на крупній тертці. Розігріти сковорідку з олією та обсмажити овочі до золотистого кольору.
  3. Додати гриби та чебрець. Обсмажувати на середньому вогні до готовності овочів.
  4. Готові овочі пропустити через м’ясорубку або подрібнити у блендері, посолити, поперчити і додати мускатний горіх.
  5. Скласти ікру у стерилізовані банки.