Грибна ікра
Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко
*З цієї порції виходить 4 банки обʼємом по 350 г
Якщо ви шукаєте страву, яка стане ідеальним доповненням до вашого столу, грибна ікра – це те, що потрібно! Ніжна, ароматна, вона ідеально підійде як закуска або додаток до основних страв.
Інгредієнти
- Гриби шампіньйони або лісові– 1,5 кг
- Цибуля – 500 г
- Морква – 300 г
- Олія “Олейна Традиційна” – 100-200 мл
- Часник – 4 зубчики
- Чебрець
- Сіль, перець – за смаком
- Мускатний горіх – 1/2 ч.л
- Оцет яблучний- 2-3 ст.л
Приготування
- Гриби промити та порізати на невеликі шматочки. Якщо будете готувати з лісових, то потрібно відварити.
- Нарізати цибулю та часник, моркву натерти на крупній тертці. Розігріти сковорідку з олією та обсмажити овочі до золотистого кольору.
- Додати гриби та чебрець. Обсмажувати на середньому вогні до готовності овочів.
- Готові овочі пропустити через м’ясорубку або подрібнити у блендері, посолити, поперчити і додати мускатний горіх.
- Скласти ікру у стерилізовані банки.