Хачапурі по-Аджарськи (човник)

Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Радченка

Інгредієнти

  • Тісто на хачапурі 200 г
  • Сир сулугуні 220 г
  • Яйце куряче 1 шт
  • Вершкове масло 10 г для змащування

Тісто на хачапурі:

  • Вода 250 г
  • Масло вершкове 100 г
  • Сіль 1 ч л
  • Цукор 2 ст. л
  • Борошно 500 г
  • Дріжджі 2 ч. л

Приготування

  1. Тісто на хачапурі: Дріжджі розвести у теплій воді, додати цукор та сіль, розтоплене масло та просіяне борошно, вимішати ніжне еластичне тісто, викласти в чисту миску, накрити, поставити в тепле місце, тісто повинно піднятися в 2-2,5 разів.
  2. Тісто розкачати в тонкий коржик, зверху викласти тертий сир, акуратно сформувати човник, закріплюючи краї тіста, перевернути на другу сторону, зробити ножем надріз, загорнути краї. Печемо в духовці за температури 220- 250 С до рум’яної скоринки та ніжного кольору. На готовий хачапурі по центру викладаємо жовток яйця, та змащуємо вершковим маслом.