Хачапурі по-Аджарськи (човник)
Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Радченка
Інгредієнти
- Тісто на хачапурі 200 г
- Сир сулугуні 220 г
- Яйце куряче 1 шт
- Вершкове масло 10 г для змащування
Тісто на хачапурі:
- Вода 250 г
- Масло вершкове 100 г
- Сіль 1 ч л
- Цукор 2 ст. л
- Борошно 500 г
- Дріжджі 2 ч. л
Приготування
- Тісто на хачапурі: Дріжджі розвести у теплій воді, додати цукор та сіль, розтоплене масло та просіяне борошно, вимішати ніжне еластичне тісто, викласти в чисту миску, накрити, поставити в тепле місце, тісто повинно піднятися в 2-2,5 разів.
- Тісто розкачати в тонкий коржик, зверху викласти тертий сир, акуратно сформувати човник, закріплюючи краї тіста, перевернути на другу сторону, зробити ножем надріз, загорнути краї. Печемо в духовці за температури 220- 250 С до рум’яної скоринки та ніжного кольору. На готовий хачапурі по центру викладаємо жовток яйця, та змащуємо вершковим маслом.