Ідеальний салат Табуле
Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко
Це освіжаючий салат, який традиційно готується з булгуром, але я замінила на кус-кус — і результат не менш смачний та ще простіший у приготуванні.
Інгредієнти
- Петрушка- великий пучок
- Свіжа мʼята- 8 листочків
- Кінза- 20-30 г
- Зелена цибуля- 3 стебла
- Помідори- 2 шт
- Огірок-3 шт
- Кус-кус — 100 г
- Окріп — 150 мл
- Олейна лляна холодного пресування первого віджиму- 30 мл
- Сік лимона — 1 шт
- Сіль, перець — за смаком
- Коріандр мелений – 1/4 ч.л
- Цукор- 1 ч.л
Приготування
- Кус-кус залити окропом, додати сік 1/2 лимону. Залишити на 10 хвилин. Потім розпушити виделкою та дати охолонути.
- Зелень петрушки, м’яти, кінзи та цибулі дрібно порізати.
- Помідори та огірки нарізати дрібними кубиками. Якщо багато соку — злити.
- У великій мисці з’єднати кус-кус, зелень, овочі, додати лимонний сік, сіль, перець, коріандр, цукор та олію Олейна лляну холодного пресування, яка додасть ще більше користі цьому салату.
- Цей салат можна їсти руками, подаючи його з твердими листями салату.
Цей салат дуже гнучкий: можна додавати більше м’яти, гратися з кількістю лимонного соку чи навіть експериментувати з крупами. Кожен раз виходить яскраво, свіжо і корисно.