Ідеальний салат Табуле

Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко

 

Це освіжаючий салат, який традиційно готується з булгуром, але я замінила на кус-кус — і результат не менш смачний та ще простіший у приготуванні.

Інгредієнти

  • Петрушка- великий пучок
  • Свіжа мʼята- 8 листочків
  • Кінза- 20-30 г
  • Зелена цибуля- 3 стебла
  • Помідори- 2 шт
  • Огірок-3 шт
  • Кус-кус — 100 г
  • Окріп — 150 мл
  • Олейна лляна холодного пресування первого віджиму- 30 мл
  • Сік лимона — 1 шт
  • Сіль, перець — за смаком
  • Коріандр мелений – 1/4 ч.л
  • Цукор- 1 ч.л

Олія для приготування

Приготування

  1. Кус-кус залити окропом, додати сік 1/2 лимону. Залишити на 10 хвилин. Потім розпушити виделкою та дати охолонути.
  2. Зелень петрушки, м’яти, кінзи та цибулі дрібно порізати.
  3. Помідори та огірки нарізати дрібними кубиками. Якщо багато соку — злити.
  4. У великій мисці з’єднати кус-кус, зелень, овочі, додати лимонний сік, сіль, перець, коріандр, цукор та олію Олейна лляну холодного пресування, яка додасть ще більше користі цьому салату.
  5. Цей салат можна їсти руками, подаючи його з твердими листями салату.

 
Цей салат дуже гнучкий: можна додавати більше м’яти, гратися з кількістю лимонного соку чи навіть експериментувати з крупами. Кожен раз виходить яскраво, свіжо і корисно.