Ікра з баклажанів "Крем Спайсі"
Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Радченка
*Рецепт розраховано на 2 баночки 0,5 л
Пікантна закуска з легким гострим смаком. Ідеально підходить як намазка на багет, заправка для макаронів чи рису або ж як окрема закуска до святкового столу. Чудово поєднується із запеченими овочами та м’ясом, додаючи стравам особливого аромату і смаку.
Інгредієнти
- баклажани – 1 кг
- олія «Олейна» з Травами (перець чилі, базилік, томат) — 50 мл
- морква – 150 г
- цибуля – 150 г
- болгарський перець – 100 г
- перець чилі без насіння — 20 г
- сіль — 10 г
- цукор — 20 г
- оцет яблучний 6% — 20 мл
- зіра — 2 г
- коріандр мелений — 4 г
- часник — 20 г
Приготування
- Наріжте моркву, цибулю та болгарський перець середніми кубиками.
- Обсмажте їх на сковорідці до золотистого кольору на олії «Олейна» з Травами (перець чилі, базилік, томат).
- Додайте очищені від шкірки та нарізані кубиками баклажани. Продовжуйте обсмажувати.
- Долийте трохи води та тушкуйте овочі до м’якості.
- Коли вода випарується, додайте сіль, цукор, оцет, зіру, мелений коріандр та подрібнений часник.
- Перебийте суміш блендером до однорідної кремової консистенції.
- Поставте крем-масу на вогонь і тушкуйте ще трохи, щоб випарувати зайву рідину. Консистенція повинна бути густою, заготовка почне “булькати”.
- Додайте «Олейна» з Травами (перець чилі, базилік, томат), добре перемішайте.
- Викладіть готову гарячу крем-масу в стерилізовані банки та закрийте стерилізованими кришками.
- Переверніть – перевірте банки на герметичність, загорніть в ковдру та дайте охолонути.
- Після охолодження зберігайте банки в прохолодному темному місці.