Ікра з баклажанів "Крем Спайсі"

Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Радченка

 

*Рецепт розраховано на 2 баночки 0,5 л

 

Пікантна закуска з легким гострим смаком. Ідеально підходить як намазка на багет, заправка для макаронів чи рису або ж як окрема закуска до святкового столу. Чудово поєднується із запеченими овочами та м’ясом, додаючи стравам особливого аромату і смаку.

Інгредієнти

  • баклажани – 1 кг
  • олія «Олейна» з Травами (перець чилі, базилік, томат) — 50 мл
  • морква – 150 г
  • цибуля – 150 г
  • болгарський перець – 100 г
  • перець чилі без насіння — 20 г
  • сіль — 10 г
  • цукор — 20 г
  • оцет яблучний 6% — 20 мл
  • зіра — 2 г
  • коріандр мелений — 4 г
  • часник — 20 г

Олія для приготування

Приготування

  1. Наріжте моркву, цибулю та болгарський перець середніми кубиками.
  2. Обсмажте їх на сковорідці до золотистого кольору на олії «Олейна» з Травами (перець чилі, базилік, томат).
  3. Додайте очищені від шкірки та нарізані кубиками баклажани. Продовжуйте обсмажувати.
  4. Долийте трохи води та тушкуйте овочі до м’якості.
  5. Коли вода випарується, додайте сіль, цукор, оцет, зіру, мелений коріандр та подрібнений часник.
  6. Перебийте суміш блендером до однорідної кремової консистенції.
  7. Поставте крем-масу на вогонь і тушкуйте ще трохи, щоб випарувати зайву рідину. Консистенція повинна бути густою, заготовка почне “булькати”.
  8. Додайте «Олейна» з Травами (перець чилі, базилік, томат), добре перемішайте.
  9. Викладіть готову гарячу крем-масу в стерилізовані банки та закрийте стерилізованими кришками.
  10. Переверніть – перевірте банки на герметичність, загорніть в ковдру та дайте охолонути.
  11. Після охолодження зберігайте банки в прохолодному темному місці.