Лечо
Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко
Це більше ніж просто страва, це шматочок літа, який можна зберегти на зиму.
Інгредієнти
- Перець солодкий – 2 кг
- Помідори – 2,5 кг
- Морква – 1 кг
- Олія “Олейна Традиційна” – 200 мл
- Цукор – 200-300 (за смаком)
- Оцет яблучний – 300-400 (за смаком)
- Сіль – 2-3 ст.л (за смаком)
Приготування
- Наріжте перець соломкою, помідори з шкіркою перекрутіть на м’ясорубку, а моркву натріть на крупну тертку.
- Спочатку у великій каструлі варимо помідори разом з морквою протягом 30 хвилин.
- Додаємо всі інші інгредієнти, включно з олією “Олейна”. Вона з’єднає всі смаки і подарує страві особливу м’якість.
- Варимо ще 20 хвилин. Кислотність та цукор регулюйте за смаком.
- Викладаємо лечо у стерилізовані банки та закручуємо кришками.
- Перевертаємо банки догори дном та залишаємо до повного охолодження.
Зберігайте та готуйте з любов’ю найсмачніше лечо разом з Олейна!