Лечо

Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко

 

Це більше ніж просто страва, це шматочок літа, який можна зберегти на зиму.

Інгредієнти

  • Перець солодкий – 2 кг
  • Помідори – 2,5 кг
  • Морква – 1 кг
  • Олія “Олейна Традиційна” – 200 мл
  • Цукор – 200-300 (за смаком)
  • Оцет яблучний – 300-400 (за смаком)
  • Сіль – 2-3 ст.л (за смаком)

Олія для приготування

Приготування

  1. Наріжте перець соломкою, помідори з шкіркою перекрутіть на м’ясорубку, а моркву натріть на крупну тертку.
  2. Спочатку у великій каструлі варимо помідори разом з морквою протягом 30 хвилин.
  3. Додаємо всі інші інгредієнти, включно з олією “Олейна”. Вона з’єднає всі смаки і подарує страві особливу м’якість.
  4. Варимо ще 20 хвилин. Кислотність та цукор регулюйте за смаком.
  5. Викладаємо лечо у стерилізовані банки та закручуємо кришками.
  6. Перевертаємо банки догори дном та залишаємо до повного охолодження.

 

Зберігайте та готуйте з любов’ю найсмачніше лечо разом з Олейна!