Ліниві голубці
Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко
Якщо любите голубці, але не хочете витрачати на них пів дня, тоді цей рецепт — саме для вас!
Усе, як у звичайних голубцях, але в рази швидше!
Інгредієнти
- Фарш – 600 г
- Капуста – 300 г
- Рис варений – 100 г
- Олія Олейна Традиційна- 50 мл
- Цибуля – 1 шт
- Морква – 1 шт
- Яйце- 1 шт
- Сіль, перець – за смаком
- Гриби печериці- 150 г
- Вода- 250 мл
Для соусу:
- Сметана або вершки – 250 г
- Томатний соус- 3 ст. ложки або томатна паста- 2 ст.л
- Сіль, перець – за смаком
- Цукор- 1 ч.л
- Вода – 300 мл
Приготування
- Рис відварити до напівготовності та промити під холодною водою.
- Капусту дрібно нашаткувати, дрібно нарізати цибулю та гриби, моркву натерти на крупній тертці.
- В сковорідку влити олію Олейна Традиційна, яка перевірена мною роками. Викласти цибулю, гриби та моркву, смажити 5 хв разом, потім додати капусту, посолити, поперчити, додати цукор та влити воду. Тушкувати під кришкою до м’якості, приблизно 10-15 хв.
- До фаршу додаємо рис, половину тушкованих овочів( іншу частину залишити в сковорідці) яйце, сіль, перець та добре перемішати.
- Сформувати котлети та викласти в посуд для запікання на овочі.
- Змішати всі інгредієнти для соусу та вилити на ліниві голубці.
- Запікати під кришкою або фольгою близько 1 години при 180°С. Періодично відкривати та поливати соусом.
Збережіть, щоб приготувати пізніше!