Ліниві голубці

Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко

 

Якщо любите голубці, але не хочете витрачати на них пів дня, тоді цей рецепт — саме для вас! 

Усе, як у звичайних голубцях, але в рази швидше!

Інгредієнти

  • Фарш – 600 г
  • Капуста – 300 г
  • Рис варений – 100 г
  • Олія Олейна Традиційна- 50 мл
  • Цибуля – 1 шт
  • Морква – 1 шт
  • Яйце- 1 шт
  • Сіль, перець – за смаком
  • Гриби печериці- 150 г
  • Вода- 250 мл

 

Для соусу:

  • Сметана або вершки – 250 г
  • Томатний соус- 3 ст. ложки або томатна паста- 2 ст.л
  • Сіль, перець – за смаком
  • Цукор- 1 ч.л
  • Вода – 300 мл

Олія для приготування

Приготування

  1. Рис відварити до напівготовності та промити під холодною водою.
  2. Капусту дрібно нашаткувати, дрібно нарізати цибулю та гриби, моркву натерти на крупній тертці.
  3. В сковорідку влити олію Олейна Традиційна, яка перевірена мною роками. Викласти цибулю, гриби та моркву, смажити 5 хв разом, потім додати капусту, посолити, поперчити, додати цукор та влити воду. Тушкувати під кришкою до м’якості, приблизно 10-15 хв.
  4. До фаршу додаємо рис, половину тушкованих овочів( іншу частину залишити в сковорідці) яйце, сіль, перець та добре перемішати.
  5. Сформувати котлети та викласти в посуд для запікання на овочі.
  6. Змішати всі інгредієнти для соусу та вилити на ліниві голубці.
  7. Запікати під кришкою або фольгою близько 1 години при 180°С. Періодично відкривати та поливати соусом.

 

Збережіть, щоб приготувати пізніше!