Міні фокачча

Рецепт від шеф-пекаря Інни Даценко

Інгредієнти

Біга:

  • 125 г борошно
  • 110 г вода
  • 1 г дріжджі свіжі

Тісто:

  • 140 г борошно вищий гатунок (білок 13 г)
  • 5 г сіль морська
  • 1 г свіжі дріжджі
  • 100 г вода холодна
  • Олія Олейна з Травами “Часник і Базилік”

Начинка:

  • 15 г базилік свіжий
  • 100 г чері
  • 50 г зелені оливки

Олія для приготування

Приготування

  1. Приготувати бігу. Звечора змішати воду кімнатної температури з борошном та свіжими дріжджами. Накрити плівкою та залишити на ніч в холодильнику. Як альтернатива, можна замісити бігу та залишити на 2 год при кімнатній температурі.
  2. Замісити основне тісто. В миску з борошном, додати готову бігу, свіжі дріжджі, сіль, воду та обʼєднати інгредієнти до їх зволоження. Потім додати ароматну олію Олейна “Часник і Базилік”. Замісити тісто до гладкості. Накрити плівкою та дати підійти при кімнатній температурі 1 годину. Потім зробити обминку тіста та залишити ще на 1 годину.
  3. Тим часом підготувати начинку, порізати помідори чері, зелені оливки без кісточки, базилік та мальдонську сіль пластівцями.
  4. Форму для фокаччі змастити олією Олейна “Часник і Базилік”. Готове тісто поділити порційно по формі – 30 г, округлити та помістити у форму. Знову залишити підходити вироби на 30 хв, при цьому накрити від завітрювання. В цей час почати розігрівати духовку на 220°C.
  5. Виріб, що підійшов, полити олією Олейна “Часник і Базилік”, руками зробити отвори та утворити бульбашки в тісті. Помістити всю начинку в тісто, посолити пластівцями мальдонської солі.
  6. Поставити форму з фокачею в духовку на середній рівень. Випікати на режимі верх-низ 20 хв при 180°C. Готовий виріб вийняти з форми.

Смачного!