Міні фокачча
Рецепт від шеф-пекаря Інни Даценко
Інгредієнти
Біга:
- 125 г борошно
- 110 г вода
- 1 г дріжджі свіжі
Тісто:
- 140 г борошно вищий гатунок (білок 13 г)
- 5 г сіль морська
- 1 г свіжі дріжджі
- 100 г вода холодна
- Олія Олейна з Травами “Часник і Базилік”
Начинка:
- 15 г базилік свіжий
- 100 г чері
- 50 г зелені оливки
Приготування
- Приготувати бігу. Звечора змішати воду кімнатної температури з борошном та свіжими дріжджами. Накрити плівкою та залишити на ніч в холодильнику. Як альтернатива, можна замісити бігу та залишити на 2 год при кімнатній температурі.
- Замісити основне тісто. В миску з борошном, додати готову бігу, свіжі дріжджі, сіль, воду та обʼєднати інгредієнти до їх зволоження. Потім додати ароматну олію Олейна “Часник і Базилік”. Замісити тісто до гладкості. Накрити плівкою та дати підійти при кімнатній температурі 1 годину. Потім зробити обминку тіста та залишити ще на 1 годину.
- Тим часом підготувати начинку, порізати помідори чері, зелені оливки без кісточки, базилік та мальдонську сіль пластівцями.
- Форму для фокаччі змастити олією Олейна “Часник і Базилік”. Готове тісто поділити порційно по формі – 30 г, округлити та помістити у форму. Знову залишити підходити вироби на 30 хв, при цьому накрити від завітрювання. В цей час почати розігрівати духовку на 220°C.
- Виріб, що підійшов, полити олією Олейна “Часник і Базилік”, руками зробити отвори та утворити бульбашки в тісті. Помістити всю начинку в тісто, посолити пластівцями мальдонської солі.
- Поставити форму з фокачею в духовку на середній рівень. Випікати на режимі верх-низ 20 хв при 180°C. Готовий виріб вийняти з форми.
Смачного!