Молода картопля на вогні
Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко
Цей простий, але неймовірно смачний рецепт з мінімум інгредієнтів і максимум задоволення.
Картопля не розпадається та не пригорає. Виходить дуже ніжна та ароматна!
Інгредієнти
- Картопля молода (середній розмір) – 600 г
- Грудинка (бекон) копчена або варено-копчена – 300 г
- Часник – 6 зубчиків
- Олія Олейна з Травами перець Чилі, базилік, томати – 60 мл
- Сіль – за смаком
- Паприка копчена – 2 ч.л
Приготування
- Картоплю помити. Якщо крупна розрізати навпіл.
- Додати сіль, паприку та ароматну олію Олейна з Травами перець Чилі, базилік, томати. Все ретельно змішати. Дати постояти 30 хв.
- Грудинку нарізати шматочками приблизно 3*3 см.
- Надіти на шпажки почергово картоплю та грудинку. Можна використовувати шампура або деревʼяні шпажки.
- На фольгу викласти шпажку. Додати подрібнений часник та полити залишками маринаду. Щільно загорнути фольгу та скріпити краї. Так зробити з кожною шпажкою.
- Смажити на вогнищі 20-25 хв.
Подавайте гарячими, просто з вогню, з улюбленим соусом, легким салатом, або як гарнір до шашлику!