Морквʼяно-апельсиновий кекс
рецепт від шеф-кухаря Лізи Глінської
Якщо ви у пошуках простого рецепту неймовірно смачного кексу, який підійде як на кожен день, так і для святкового столу, вам сюди!
Щоб відчути ідеальне поєднання інгредієнтів, додайте мікс рослинних олій «Олейна» Три зерна, у складі яких ріпакова, лляна та гарбузова олії.
Інгредієнти
Тісто:
- 200 г моркви (натертій на тонкій тертушці)
- Цедра 1 апельсина
- 200 г яєць
- 100 мл міксу рослинних олій «Олейна» Три зерна
- 250 г цукру
- 100 г сметани (20%)
- 220 г борошна
- 5 г розпушувача
- 2 г кориці
- 100 г волоських горіхів
Вершковий крем:
- 200 г вершкового сиру
- 100 мл вершків (30-35%)
- 40 г цукрової пудри
- Цедра 1 апельсина
Приготування
Тісто:
- Змішайте яйця, цукор, апельсинову цедру, сметану, мікс рослинних олій «Олейна» Три зерна.
- Додайте борошно з розпушувачем і корицею.
- Додайте натерту моркву та смажені волоські горіхи.
- Покладіть тісто в кекс -форму. Заповніть форму на 2/3. Випікайте у духовці, попередньо розігрітій до 165°С – 40-50 хв. Готовність перевірити деревʼяною шпажкою.
Вершковий крем:
- Збийте міксером вершковий сир з цукровою пудрою і апельсиновою цедрою.
- Збийте вершки окремо.
- Змішайте обидві маси і ще трохи збийте.
- За допомогою фігурної насадки “Закрита зірка” покладіть крем на охолоджений кекс.
- Для декору я використовую цукати.