Морквʼяно-апельсиновий кекс

рецепт від шеф-кухаря Лізи Глінської

 

Якщо ви у пошуках простого рецепту неймовірно смачного кексу, який підійде як на кожен день, так і для святкового столу, вам сюди!

Щоб відчути ідеальне поєднання інгредієнтів, додайте мікс рослинних олій «Олейна» Три зерна, у складі яких ріпакова, лляна та гарбузова олії.

Інгредієнти

Тісто:

  • 200 г моркви (натертій на тонкій тертушці)
  • Цедра 1 апельсина
  • 200 г яєць
  • 100 мл міксу рослинних олій «Олейна» Три зерна
  • 250 г цукру
  • 100 г сметани (20%)
  • 220 г борошна
  • 5 г розпушувача
  • 2 г кориці
  • 100 г волоських горіхів

Вершковий крем:

  • 200 г вершкового сиру
  • 100 мл вершків (30-35%)
  • 40 г цукрової пудри
  • Цедра 1 апельсина

Олія для приготування

Приготування

Тісто:

  1. Змішайте яйця, цукор, апельсинову цедру, сметану, мікс рослинних олій «Олейна» Три зерна.
  2. Додайте борошно з розпушувачем і корицею.
  3. Додайте натерту моркву та смажені волоські горіхи.
  4. Покладіть тісто в кекс -форму. Заповніть форму на 2/3. Випікайте у духовці, попередньо розігрітій до 165°С – 40-50 хв. Готовність перевірити деревʼяною шпажкою.

Вершковий крем:

  1. Збийте міксером вершковий сир з цукровою пудрою і апельсиновою цедрою.
  2. Збийте вершки окремо.
  3. Змішайте обидві маси і ще трохи збийте.
  4. За допомогою фігурної насадки “Закрита зірка” покладіть крем на охолоджений кекс.
  5. Для декору я використовую цукати.