Огірки"Пан П'єр" у перцевому маринаді з копченою паприкою

Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Радченка

 

*Рецепт розраховано на 2 баночки 0,5 л

 

Ця страва вирізняється цікавим і пікантним смаком. Вона стане чудовою закускою до святкового столу або приємним доповненням до звичайного обіду. Ідеальний варіант, щоб додати родзинки до вашого меню та порадувати близьких чимось особливим.

Інгредієнти

  • огірки — 600 г на 2 півлітрові банки
  • олія «Олейна» з Травами (перець чилі, базилік, томат) — 50 мл
  • паприка копчена — 6 г
  • перець болгарський — 60 г
  • стебло селери — 20 г
  • цукор — 40 г (куштувати на смак)
  • сіль — 10 г (куштувати на смак)
  • часник — 10 г
  • оцет яблучний 6% — 30 мл
  • перець горошком — 8 шт.
  • перець чилі без насіння — 20 г

Олія для приготування

Приготування

  1. Викладіть огірки в стерилізовані банки, перемежаючи їх з дрібно нарізаним болгарським перцем, подрібненим часником (пластинами), свіжим перцем чилі та селерою, залийте їх окропом та прикрийте кришками на 10-15 хвилин. Потім злийте кип’яток у каструлю.
  2. Перекип’ятіть цей розчин, залийте ним банки на 10-15 хвилин. Потім злийте в каструлю та перекип’ятіть.
  3. Злийте цю воду та використовуйте її для приготування маринаду.
  4. У воду додайте копчену паприку, цукор, сіль, оцет, спеції та олію «Олейна» з Травами (перець чилі, базилік, томат).
  5. Прокип’ятіть маринад 3–5 хвилин, спробуйте на смак та відрегулюйте приправи.
  6. Залийте огірки готовим маринадом та закрийте банки стерилізованими кришками.
  7. Переверніть – перевірте банки на герметичність, загорніть в ковдру та дайте охолонути.
  8. Зберігайте в прохолодному місці.