Огірки"Пан П'єр" у перцевому маринаді з копченою паприкою
Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Радченка
*Рецепт розраховано на 2 баночки 0,5 л
Ця страва вирізняється цікавим і пікантним смаком. Вона стане чудовою закускою до святкового столу або приємним доповненням до звичайного обіду. Ідеальний варіант, щоб додати родзинки до вашого меню та порадувати близьких чимось особливим.
Інгредієнти
- огірки — 600 г на 2 півлітрові банки
- олія «Олейна» з Травами (перець чилі, базилік, томат) — 50 мл
- паприка копчена — 6 г
- перець болгарський — 60 г
- стебло селери — 20 г
- цукор — 40 г (куштувати на смак)
- сіль — 10 г (куштувати на смак)
- часник — 10 г
- оцет яблучний 6% — 30 мл
- перець горошком — 8 шт.
- перець чилі без насіння — 20 г
Приготування
- Викладіть огірки в стерилізовані банки, перемежаючи їх з дрібно нарізаним болгарським перцем, подрібненим часником (пластинами), свіжим перцем чилі та селерою, залийте їх окропом та прикрийте кришками на 10-15 хвилин. Потім злийте кип’яток у каструлю.
- Перекип’ятіть цей розчин, залийте ним банки на 10-15 хвилин. Потім злийте в каструлю та перекип’ятіть.
- Злийте цю воду та використовуйте її для приготування маринаду.
- У воду додайте копчену паприку, цукор, сіль, оцет, спеції та олію «Олейна» з Травами (перець чилі, базилік, томат).
- Прокип’ятіть маринад 3–5 хвилин, спробуйте на смак та відрегулюйте приправи.
- Залийте огірки готовим маринадом та закрийте банки стерилізованими кришками.
- Переверніть – перевірте банки на герметичність, загорніть в ковдру та дайте охолонути.
- Зберігайте в прохолодному місці.