Огірки в медово-гірчичному маринаді

Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Радченка

 

*Рецепт розраховано на 2 баночки 0,5 л

 

Ця страва поєднує в собі пряність і тепло, водночас зберігаючи освіжаючі нотки, що робить її ідеальною для холодної пори року. Її універсальність дозволяє додати пікантного акценту практично  будь-якій страві. Незалежно від того, подаєте її як окрему закуску чи використовуєте як доповнення, ця страва стане родзинкою вашого столу.

Інгредієнти

  • огірки – 600 г
  • олія «Олейна» Три Зерна
  • оцет яблучний 6% — 30 мл
  • мед — 50 г
  • перець чилі без насіння — 10 г
  • цукор — 20 г
  • сіль — 10 г
  • корінь імбиру чищений — 20 г
  • гірчиця американська — 30 г

Олія для приготування

Приготування

  1. Нарізаний перець чилі покладіть на дно стерилізованих банок.
  2. Викладіть огірки в банки, залийте їх окропом та прикрийте кришками на 10-15 хвилин аби банки та продукти добре прогрілись. Потім злийте кип’яток у каструлю.
  3. Перекип’ятіть цей розчин та залийте ним банки ще на 10-15 хвилин. Потім злийте в каструлю та перекип’ятіть.
  4. Готуємо маринад: у воду, злиту з огірків, додайте оцет, мед, цукор, тертий імбир, американську гірчицю та сіль.
  5. Добре перемішайте маринад, щоб він був однорідним.
  6. Додайте до маринаду олію «Олейна» три зерна та ще раз перевірте смак, додавши сіль чи цукор за потреби.
  7. Залийте готовим маринадом прямо з плити огірки та закрийте банки стерилізованими кришками.
  8. Переверніть – перевірте банки на герметичність, загорніть в ковдру та дайте охолонути.
  9. Зберігайте в прохолодному місці.