Огірки в медово-гірчичному маринаді
Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Радченка
*Рецепт розраховано на 2 баночки 0,5 л
Ця страва поєднує в собі пряність і тепло, водночас зберігаючи освіжаючі нотки, що робить її ідеальною для холодної пори року. Її універсальність дозволяє додати пікантного акценту практично будь-якій страві. Незалежно від того, подаєте її як окрему закуску чи використовуєте як доповнення, ця страва стане родзинкою вашого столу.
Інгредієнти
- огірки – 600 г
- олія «Олейна» Три Зерна
- оцет яблучний 6% — 30 мл
- мед — 50 г
- перець чилі без насіння — 10 г
- цукор — 20 г
- сіль — 10 г
- корінь імбиру чищений — 20 г
- гірчиця американська — 30 г
Приготування
- Нарізаний перець чилі покладіть на дно стерилізованих банок.
- Викладіть огірки в банки, залийте їх окропом та прикрийте кришками на 10-15 хвилин аби банки та продукти добре прогрілись. Потім злийте кип’яток у каструлю.
- Перекип’ятіть цей розчин та залийте ним банки ще на 10-15 хвилин. Потім злийте в каструлю та перекип’ятіть.
- Готуємо маринад: у воду, злиту з огірків, додайте оцет, мед, цукор, тертий імбир, американську гірчицю та сіль.
- Добре перемішайте маринад, щоб він був однорідним.
- Додайте до маринаду олію «Олейна» три зерна та ще раз перевірте смак, додавши сіль чи цукор за потреби.
- Залийте готовим маринадом прямо з плити огірки та закрийте банки стерилізованими кришками.
- Переверніть – перевірте банки на герметичність, загорніть в ковдру та дайте охолонути.
- Зберігайте в прохолодному місці.