Огірки в соєво-часниковому маринаді
Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Радченка
*Рецепт розраховано на 2 баночки 0,5 л
Пікантна осіння закуска з теплим смаком, що ідеально підходить до білого м’яса, хліба (особливо багета), локшини та страв з азійськими нотками. Смачна як самостійна страва або як особливий акцент у вашому меню.
Інгредієнти
- огірки — 600 г
- олія «Олейна» з Травами (часник, базилік)
- оцет яблучний 6%— 40 мл
- соєвий соус — 100 мл
- цукор — 40 г
- сіль — 10 г
- корінь імбиру чищений — 10 г
- перець чилі без насіння — 10 г
- перець духмяний — 2 шт
Приготування
- Викладіть на дно стерилізованих банок подрібнений часник, тертий імбир, духмяний перець та нарізаний соломкою перець чилі.
- Наріжте огірки та викладіть їх у стерилізовані банки.
- Залийте огірки окропом і прикрийте кришками на 10-15 хвилин. Потім злийте кип’яток у каструлю.
- Перекип’ятіть цей розчин та залийте ним банки ще на 10-15 хвилин.
- Злийте окріп і використайте його для приготування маринаду.
- У воду, злиту з огірків, додайте оцет, соєвий соус, цукор, сіль.
- Додайте олію «Олейна» з Травами (часник базилік)
- Прокип’ятіть маринад і залийте ним огірки.
- Закрийте банки стерилізованими кришками.
- Переверніть – перевірте банки на герметичність, загорніть в ковдру та дайте охолонути.
- Зберігайте в прохолодному місці.