Огірки в соєво-часниковому маринаді

Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Радченка

 

*Рецепт розраховано на 2 баночки 0,5 л

 

Пікантна осіння закуска з теплим смаком, що ідеально підходить до білого м’яса, хліба (особливо багета), локшини та страв з азійськими нотками. Смачна як самостійна страва або як особливий акцент у вашому меню.

Інгредієнти

  • огірки — 600 г
  • олія «Олейна» з Травами (часник, базилік)
  • оцет яблучний 6%— 40 мл
  • соєвий соус — 100 мл
  • цукор — 40 г
  • сіль — 10 г
  • корінь імбиру чищений — 10 г
  • перець чилі без насіння — 10 г
  • перець духмяний — 2 шт

Олія для приготування

Приготування

  1. Викладіть на дно стерилізованих банок подрібнений часник, тертий імбир, духмяний перець та нарізаний соломкою перець чилі.
  2. Наріжте огірки та викладіть їх у стерилізовані банки.
  3. Залийте огірки окропом і прикрийте кришками на 10-15 хвилин. Потім злийте кип’яток у каструлю.
  4. Перекип’ятіть цей розчин та залийте ним банки ще на 10-15 хвилин.
  5. Злийте окріп і використайте його для приготування маринаду.
  6. У воду, злиту з огірків, додайте оцет, соєвий соус, цукор, сіль.
  7. Додайте олію «Олейна» з Травами (часник базилік)
  8. Прокип’ятіть маринад і залийте ним огірки.
  9. Закрийте банки стерилізованими кришками.
  10. Переверніть – перевірте банки на герметичність, загорніть в ковдру та дайте охолонути.
  11. Зберігайте в прохолодному місці.