Огірки з пряною селерою

Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Радченка

 

*Рецепт розраховано на 2 баночки 0,5 л

 

Ця закуска вирізняється ніжною пікантністю та особливим ароматом завдяки вдалому поєднанню спецій, зокрема кмину. Її смак збалансований і не надто гострий, що робить страву універсальною та доречною до будь-якої страви.  

Інгредієнти

  • огірки — 600 г
  • оцет 6% — 40 мл
  • цукор — 40 г
  • сіль — 10 г
  • кмин — 1 ч. л. (2 г)
  • перець горошком — 8 шт.
  • лаврове листя — 2 шт.
  • зелень селери — 40 г (пучок)
  • часник — 20 г
  • олія «Олейна» з Травами (орегано, розмарин, базилік) — 30 мл

Олія для приготування

Приготування

  1. Наріжте огірки та стебла селери.
  2. Викладіть у стерилізовані банки шарами: на дно – спеції (горошок перцю, лавровий лист, кмин), подрібнений часник, а далі – шар огірків, потім стебло селери, знову огірки і так далі.
  3. Залийте окропом, дайте постояти, прикривши кришками, на 10 хвилин. Потім злийте кип’яток у каструлю.
  4. Перекип’ятіть цей розчин та залийте ним банки ще на 10-15 хвилин. Потім злийте цей розчин у каструлю.
  5. У цій воді приготуйте маринад: додайте оцет, сіль, цукор та олію «Олейна» з Травами (орегано, розмарин, базилік) — і проваріть 15 хвилин.
  6. Прокип’ятіть маринад і залийте ним огірки з селерою.
  7. Закрийте банки стерилізованими кришками.
  8. Переверніть – перевірте банки на герметичність, загорніть в ковдру та дайте охолонути.
  9. Зберігайте в прохолодному місці.