Огірки з пряною селерою
Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Радченка
*Рецепт розраховано на 2 баночки 0,5 л
Ця закуска вирізняється ніжною пікантністю та особливим ароматом завдяки вдалому поєднанню спецій, зокрема кмину. Її смак збалансований і не надто гострий, що робить страву універсальною та доречною до будь-якої страви.
Інгредієнти
- огірки — 600 г
- оцет 6% — 40 мл
- цукор — 40 г
- сіль — 10 г
- кмин — 1 ч. л. (2 г)
- перець горошком — 8 шт.
- лаврове листя — 2 шт.
- зелень селери — 40 г (пучок)
- часник — 20 г
- олія «Олейна» з Травами (орегано, розмарин, базилік) — 30 мл
Приготування
- Наріжте огірки та стебла селери.
- Викладіть у стерилізовані банки шарами: на дно – спеції (горошок перцю, лавровий лист, кмин), подрібнений часник, а далі – шар огірків, потім стебло селери, знову огірки і так далі.
- Залийте окропом, дайте постояти, прикривши кришками, на 10 хвилин. Потім злийте кип’яток у каструлю.
- Перекип’ятіть цей розчин та залийте ним банки ще на 10-15 хвилин. Потім злийте цей розчин у каструлю.
- У цій воді приготуйте маринад: додайте оцет, сіль, цукор та олію «Олейна» з Травами (орегано, розмарин, базилік) — і проваріть 15 хвилин.
- Прокип’ятіть маринад і залийте ним огірки з селерою.
- Закрийте банки стерилізованими кришками.
- Переверніть – перевірте банки на герметичність, загорніть в ковдру та дайте охолонути.
- Зберігайте в прохолодному місці.