Плесканець

Рецепт від шеф-пекаря Інни Даценко

Інгредієнти

  • 150 г борошно
  • 85 г теплої води
  • 5 г солі
  • 30 г вершкового масла
  • 20 г олії Олейна з Травами “Часник і базилік”
  • 10 г зелень петрушки

Олія для приготування

Приготування

  1. Змішати борошно з сіллю та додати теплої води. Замісити еластичне тісто. Дати відпочити у плівці, при кімнатній температурі 10-15 хв.
  2. Поділити тісто на порції 40 г (вийде 6 хлібців). Округлити заготовки та залишити на 5 хв. Тим часом розтопити вершкове масло, додати ароматну олію та зелень за смаком.
  3. Кульки тіста розкатати в тонкий пласт дуже тонко, товщиною приблизно 1-2 мм. Змастити підготовленим маслом та скрутити в тугу трубочку. Трубочку загорнути в равлик та притиснути долонями для того щоб трошки склеїлось тісто. Так зробити з усіма заготовками.
  4. Розігріти пательню та нічим не змащувати. Тепер потрібно розкачати заготовки з равликів, приблизно в діаметр 15 см, товщина 3-4 мм. Та відразу смажити на розігрітій сухій пательні до золотистості та легкого обвуглення з двох сторін, приблизно 1 хв. з кожної сторони.
  5. Готові хлібці накривати рушником, щоб уникнути пересихання. Вони чудово підійдуть до страв де багато соусу, підливи, або ж загортати начинку.

Смачного!