Плесканець
Рецепт від шеф-пекаря Інни Даценко
Інгредієнти
- 150 г борошно
- 85 г теплої води
- 5 г солі
- 30 г вершкового масла
- 20 г олії Олейна з Травами “Часник і базилік”
- 10 г зелень петрушки
Приготування
- Змішати борошно з сіллю та додати теплої води. Замісити еластичне тісто. Дати відпочити у плівці, при кімнатній температурі 10-15 хв.
- Поділити тісто на порції 40 г (вийде 6 хлібців). Округлити заготовки та залишити на 5 хв. Тим часом розтопити вершкове масло, додати ароматну олію та зелень за смаком.
- Кульки тіста розкатати в тонкий пласт дуже тонко, товщиною приблизно 1-2 мм. Змастити підготовленим маслом та скрутити в тугу трубочку. Трубочку загорнути в равлик та притиснути долонями для того щоб трошки склеїлось тісто. Так зробити з усіма заготовками.
- Розігріти пательню та нічим не змащувати. Тепер потрібно розкачати заготовки з равликів, приблизно в діаметр 15 см, товщина 3-4 мм. Та відразу смажити на розігрітій сухій пательні до золотистості та легкого обвуглення з двох сторін, приблизно 1 хв. з кожної сторони.
- Готові хлібці накривати рушником, щоб уникнути пересихання. Вони чудово підійдуть до страв де багато соусу, підливи, або ж загортати начинку.
Смачного!