Томати в жовтій аджиці
Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Радченка
*Рецепт розраховано на 2 банки по 0,5 л
Інгредієнти
- томати — 650 г
- олія «Олейна» з Травами (томат, базилік, часник) — 50 мл
- помідори жовті — 200 г
- перець болгарський — 200 г
- морква — 100 г
- цибуля ріпчаста — 50 г
- часник — 10 г
- оцет яблучний 6% — 40 мл
- цукор — 40 г
- сіль — 10 г
- коріандр мелений — 1 ч. л
- гвоздика — 3 шт.
- перець духмяний — 3 шт.
- перець чилі — 10 г
Приготування
- Томати розріжте навпіл (якщо дрібні – залиште цілими). Якщо у вас цілі томати наколіть декілька дірочок біля плодоніжки зубочисткою. Викладіть у стерилізовані банки. Залийте ці банки кип’ятком та прикрийте кришками на 10-15 хвилин. Злийте воду – вона знадобиться далі для овочів.
- Окремо обсмажте болгарський перець, моркву, томати, ріпчасту цибулю на олії «Олейна» з Травами (томат, базилік, часник).
- Додайте трохи води та протушкуйте овочі до м’якості.
- Перебийте овочеву суміш блендером до однорідної маси.
- До отриманої овочевої маси додайте приблизно 250 мл води, яку раніше злили з помідорів.
- Додайте подрібнений часник, оцет, цукор, сіль, мелений коріандр, гвоздику та духмяний перець до овочевої маси.
- Прокип’ятіть овочевий соус-аджику та упарте його до густішої консистенції, щоб видалити зайву вологу (консистенція густого томатного соку).
- Залийте помідори в банках приготовленою аджикою.
- Закрийте банки стерилізованими кришками, переверніть – перевірте банки на герметичність, загорніть в ковдру та дайте охолонути.
- Зберігайте в прохолодному місці.