Томати в жовтій аджиці

Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Радченка

 

*Рецепт розраховано на 2 банки по 0,5 л

Інгредієнти

  • томати — 650 г
  • олія «Олейна» з Травами (томат, базилік, часник) — 50 мл
  • помідори жовті — 200 г
  • перець болгарський — 200 г
  • морква — 100 г
  • цибуля ріпчаста — 50 г
  • часник — 10 г
  • оцет яблучний 6% — 40 мл
  • цукор — 40 г
  • сіль — 10 г
  • коріандр мелений — 1 ч. л
  • гвоздика — 3 шт.
  • перець духмяний — 3 шт.
  • перець чилі — 10 г

Олія для приготування

Приготування

  1. Томати розріжте навпіл (якщо дрібні – залиште цілими). Якщо у вас цілі томати наколіть декілька дірочок біля плодоніжки зубочисткою. Викладіть у стерилізовані банки. Залийте ці банки кип’ятком та прикрийте кришками на 10-15 хвилин. Злийте воду – вона знадобиться далі для овочів.
  2. Окремо обсмажте болгарський перець, моркву, томати, ріпчасту цибулю на олії «Олейна» з Травами (томат, базилік, часник).
  3. Додайте трохи води та протушкуйте овочі до м’якості.
  4. Перебийте овочеву суміш блендером до однорідної маси.
  5. До отриманої овочевої маси додайте приблизно 250 мл води, яку раніше злили з помідорів.
  6. Додайте подрібнений часник, оцет, цукор, сіль, мелений коріандр, гвоздику та духмяний перець до овочевої маси.
  7. Прокип’ятіть овочевий соус-аджику та упарте його до густішої консистенції, щоб видалити зайву вологу (консистенція густого томатного соку).
  8. Залийте помідори в банках приготовленою аджикою.
  9. Закрийте банки стерилізованими кришками, переверніть – перевірте банки на герметичність, загорніть в ковдру та дайте охолонути.
  10. Зберігайте в прохолодному місці.