Томати з буряком

Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Радченка

 

*Рецепт розраховано на 2 банки по 0,5 л

Інгредієнти

  • томати — 650 г
  • буряк — 100 г
  • оцет яблучний 6% ¬ — 50 мл
  • цукор — 50 г
  • сіль — 12 г
  • часник — 10 г
  • перець духмяний — 2 шт.
  • лаврове листя — 2 шт.
  • гвоздика — 2 шт.
  • олія «Олейна» з Травами (часник, базилік) — 30 г

Олія для приготування

Приготування

  1. Покладіть на дно стерилізованих банок всі спеції (часник, перець духмяний, лавровий лист, гвоздика).
  2. Томати поріжте навпіл, якщо вони великі, або залиште цілими, якщо вони маленькі. Якщо у вас цілі томати наколіть декілька дірочок біля плодоніжки зубочисткою. Покладіть їх у банки, перемежаючи їх з тонко нарізаними півкільцями буряків.
  3. Залийте банки з томатами кип’ятком та прикрийте кришками на 10 хвилин аби банки та продукти добре прогрілись. Потім злийте кип’яток у каструлю.
  4. Перекип’ятіть цей розчин та залийте ним банки ще на 10-15 хвилин. Потім злийте в каструлю та перекип’ятіть.
  5. У каструлі з кип’ятком приготуйте маринад. Додайте оцет, цукор, сіль та олію «Олейна» з Травами (часник, базилік).
  6. Прокип’ятіть маринад до розчинення всіх інгредієнтів.
  7. Залийте гарячий маринад у банки з томатами і буряком.
  8. Закрийте банки стерилізованими кришками, переверніть і перевірте на герметичність. Загорніть в ковдру та дайте охолонути.
  9. Зберігайте в прохолодному місці.