Томати з буряком
Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Радченка
*Рецепт розраховано на 2 банки по 0,5 л
Інгредієнти
- томати — 650 г
- буряк — 100 г
- оцет яблучний 6% ¬ — 50 мл
- цукор — 50 г
- сіль — 12 г
- часник — 10 г
- перець духмяний — 2 шт.
- лаврове листя — 2 шт.
- гвоздика — 2 шт.
- олія «Олейна» з Травами (часник, базилік) — 30 г
Приготування
- Покладіть на дно стерилізованих банок всі спеції (часник, перець духмяний, лавровий лист, гвоздика).
- Томати поріжте навпіл, якщо вони великі, або залиште цілими, якщо вони маленькі. Якщо у вас цілі томати наколіть декілька дірочок біля плодоніжки зубочисткою. Покладіть їх у банки, перемежаючи їх з тонко нарізаними півкільцями буряків.
- Залийте банки з томатами кип’ятком та прикрийте кришками на 10 хвилин аби банки та продукти добре прогрілись. Потім злийте кип’яток у каструлю.
- Перекип’ятіть цей розчин та залийте ним банки ще на 10-15 хвилин. Потім злийте в каструлю та перекип’ятіть.
- У каструлі з кип’ятком приготуйте маринад. Додайте оцет, цукор, сіль та олію «Олейна» з Травами (часник, базилік).
- Прокип’ятіть маринад до розчинення всіх інгредієнтів.
- Залийте гарячий маринад у банки з томатами і буряком.
- Закрийте банки стерилізованими кришками, переверніть і перевірте на герметичність. Загорніть в ковдру та дайте охолонути.
- Зберігайте в прохолодному місці.