Томати з овочами
Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Радченка
*Рецепт розраховано на 2 банки по 0,5 л
Інгредієнти
- томати — 600 г
- морква — 30 г
- перець болгарський — 50 г
- стебло селери — 30 г
- цибуля ріпчаста — 30 г
- часник — 10 г
- перець чилі — 10 г (без насіння)
- оцет яблучний 6% — 50 мл
- цукор — 60 г
- сіль — 12 г
- лаврове листя — 2 шт.
- перець духмяний — 4 шт.
- олія «Олейна» з Травами (розмарин, орегано, базилік) — 30 мл
Приготування
- На дно стерилізованих банок покладіть спеції: лаврове листя, духмяний перець.
- Томати розріжте навпіл, якщо вони великі, або залиште цілими, якщо вони маленькі. Якщо у вас цілі томати наколіть декілька дірочок біля плодоніжки зубочисткою. Покладіть їх у банки, перемежаючи з нарізаним стеблом селери, цибулею, болгарським перцем, часником і чилі.
- Залийте банки кип’ятком і прикрийте кришками на 10-15 хвилин. Потім злийте кип’яток у каструлю. Перекип’ятіть і знову залийте в банки на 10-15 хвилин, а потім злийте у каструлю і на його основі приготуйте маринад.
- Для маринаду в каструлю зі злитою перед цим водою додайте оцет, сіль, цукор та олію «Олейна» з Травами (розмарин, орегано, базилік).
- Проваріть маринад до розчинення всіх інгредієнтів.
- Залийте гарячий маринад у банки з томатами та овочами.
- Закрийте банки стерилізованими кришками, переверніть – перевірте банки на герметичність, загорніть в ковдру та дайте охолонути.
- Зберігайте в прохолодному місці.