Томати з овочами

Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Радченка

 

*Рецепт розраховано на 2 банки по 0,5 л

Інгредієнти

  • томати — 600 г
  • морква — 30 г
  • перець болгарський — 50 г
  • стебло селери — 30 г
  • цибуля ріпчаста — 30 г
  • часник — 10 г
  • перець чилі — 10 г (без насіння)
  • оцет яблучний 6% — 50 мл
  • цукор — 60 г
  • сіль — 12 г
  • лаврове листя — 2 шт.
  • перець духмяний — 4 шт.
  • олія «Олейна» з Травами (розмарин, орегано, базилік) — 30 мл

Олія для приготування

Приготування

  1. На дно стерилізованих банок покладіть спеції: лаврове листя, духмяний перець.
  2. Томати розріжте навпіл, якщо вони великі, або залиште цілими, якщо вони маленькі. Якщо у вас цілі томати наколіть декілька дірочок біля плодоніжки зубочисткою. Покладіть їх у банки, перемежаючи з нарізаним стеблом селери, цибулею, болгарським перцем, часником і чилі.
  3. Залийте банки кип’ятком і прикрийте кришками на 10-15 хвилин. Потім злийте кип’яток у каструлю. Перекип’ятіть і знову залийте в банки на 10-15 хвилин, а потім злийте у каструлю і на його основі приготуйте маринад.
  4. Для маринаду в каструлю зі злитою перед цим водою додайте оцет, сіль, цукор та олію «Олейна» з Травами (розмарин, орегано, базилік).
  5. Проваріть маринад до розчинення всіх інгредієнтів.
  6. Залийте гарячий маринад у банки з томатами та овочами.
  7. Закрийте банки стерилізованими кришками, переверніть – перевірте банки на герметичність, загорніть в ковдру та дайте охолонути.
  8. Зберігайте в прохолодному місці.