Томати з зеленню
Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Радченка
*Рецепт розраховано на 2 банки по 0,5 л
Інгредієнти
- томати — 600 г
- зелень кропу — 50 г
- зелень петрушки — 50 г
- зелень селери — 30 г
- часник — 20 г
- оцет яблучний 6% — 50 мл
- цукор — 50 г
- сіль — 12 г
- олія «Олейна» з Травами (орегано, розмарин, базилік) — 30 мл
- лаврове листя — 2 шт.
- перець горошком — 6 шт.
- перець духмяний — 2 шт.
Приготування
- На дно в стерилізовані банки кладемо спеції, лавровий лист, перець (чорний і духмяний) та подрібнений часник.
- Томати викладіть у банки перемежаючи з великою кількістю зелені: кріпу, петрушки і селери.
- Залийте томати та зелень кип’ятком і прикрийте кришками на 10 хвилин. Потім злийте кип’яток у каструлю. Перекип’ятіть і знову залийте в банки на 10-15 хвилин, а потім злийте у каструлю.
- На основі кип’ятку приготуйте маринад. Додайте в каструлю оцет, цукор, сіль, а також олію «Олейна» з Травами (орегано, розмарин, базилік).
- Прокип’ятіть маринад до розчинення всіх інгредієнтів.
- Залийте гарячий маринад у банки з томатами та зеленню.
- Закрийте банки стерилізованими кришками, переверніть – перевірте банки на герметичність, загорніть в ковдру та дайте охолонути.
- Зберігайте в прохолодному місці.