Томати з зеленню

Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Радченка

 

*Рецепт розраховано на 2 банки по 0,5 л

Інгредієнти

  • томати — 600 г
  • зелень кропу — 50 г
  • зелень петрушки — 50 г
  • зелень селери — 30 г
  • часник — 20 г
  • оцет яблучний 6% — 50 мл
  • цукор — 50 г
  • сіль — 12 г
  • олія «Олейна» з Травами (орегано, розмарин, базилік) — 30 мл
  • лаврове листя — 2 шт.
  • перець горошком — 6 шт.
  • перець духмяний — 2 шт.

Олія для приготування

Приготування

  1. На дно в стерилізовані банки кладемо спеції, лавровий лист, перець (чорний і духмяний) та подрібнений часник.
  2. Томати викладіть у банки перемежаючи з великою кількістю зелені: кріпу, петрушки і селери.
  3. Залийте томати та зелень кип’ятком і прикрийте кришками на 10 хвилин. Потім злийте кип’яток у каструлю. Перекип’ятіть і знову залийте в банки на 10-15 хвилин, а потім злийте у каструлю.
  4. На основі кип’ятку приготуйте маринад. Додайте в каструлю оцет, цукор, сіль, а також олію «Олейна» з Травами (орегано, розмарин, базилік).
  5. Прокип’ятіть маринад до розчинення всіх інгредієнтів.
  6. Залийте гарячий маринад у банки з томатами та зеленню.
  7. Закрийте банки стерилізованими кришками, переверніть – перевірте банки на герметичність, загорніть в ковдру та дайте охолонути.
  8. Зберігайте в прохолодному місці.