В'ялені помідори

Рецепт від шеф-кухаря Ольги Рябенко

 

Це справжній кулінарний must-have для кожної господині. їх можна додавати в салати, пасти, піцу та різноманітні закуски.

Інгредієнти

  • Помідори (коктейльні або сливки) – 0,5 кг
  • Часник – 3-4 зубці
  • Сушений орегано – 2 ч.л
  • Сіль – на смак
  • Олія «Олейна» з травами базилік, орегано, розмарин

Олія для приготування

Приготування

  1. Вимийте та висушіть помідори. Розріжте їх на половинки.
  2. Викладіть на деко застелене пергаментом, зрізом догори. Посоліть та посипте
    орегано.
  3. Поставте деко в розігріту до 90-100°С духовку з привідкритими дверцятами. Сушити помідори 4-6 годин, перевіряючи, щоб вони залишалися гнучкими, а не
    пересушеними.
  4. Дістаньте деко з помідорами, придавіть їх лопаткою або склянкою і знову відправте в духовку на 2 години на 140*.
  5. Готові помідори складіть у стерилізовану банку, додайте подрібнений часник та орегано, залийте ароматною олією та зберігайте в холодильнику.