Сьомга в імбирно-соєвосу соусі

Рецепт від шеф-кухаря Лізи Глінської

*на 4 порції

Інгредієнти

  • 600 г філе сьомги

Соус до риби:

  • 50 г меду
  • 40 мл олії «Олейна» Три зерна
  • 100 мл соєвого соусу
  • 20 г натертого кореня імбиру
  • 20 мл соку лимону
  • 2 зубчики часнику

Олія для приготування

Приготування

  1. Наріжте дрібно часник, натріть імбир на дрібній тертці.
  2. Змішайте всі інгредієнти в сотейнику і варіть помішуючи на слабкому вогні до загущення. Зніміть з плити і дайте трохи охолонути.
  3. Наріжте рибу на шматки по 150 г, покладіть на пергамент і поставте в духовку, випікайте при температурі 180С – 10 хв.
  4. Потім полийте рибу соусом і запікайте ще 5 хвилин.
  5. Прикрасити дрібно нарізаною зеленою цибулею, перцем чилі та кунжутом.