Яблучний штрудель

від відомого шеф-кухаря Лізи Глінської

 

*на 2 шт

 

Важливим компонентом у роботі з тістом Філо, є якісна рослинна олія без смаку та запаху, така, як олія соняшникова рафінована «Олейна Традиційна». Комбінуємо її з вершковим маслом, промазуємо всі шари і отримуємо потрібну нам шаруватість і хрумкість тіста. Це неймовірно смачно, то ж зберігайте рецепт, обирайте якісні продукти і готуйте із задоволенням.

Інгредієнти

  • 400 г тіста філо
  • 100 – 150 мл олії соняшникової рафінованої «Олейна Традиційна»
  • 1 кг яблук
  • 50 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • Ванільний цукор або кориця
  • 30 г панірувальних сухарів
  • 100 г родзинок
  • 80 г волоського горіху

Олія для приготування

Приготування

  1. Очистити яблука від шкірки та кісточок, нарізати слайсами.
  2. Протушкувати яблука на пательні, на вершковому маслі, щоб випарувалась волога. Дати яблукам охолонути.
  3. Додати сухарі з цукром і ванільним цукром.
  4. Додати промиті, просушені родзинки і обсмажені горіхи.
  5. На один штрудель взяти 4-5 листів тіста філо, кожен, за допомогою пензлика, змастити олією, накривши іншим. На край викласти начинку і сформувати рулет.
  6. Випікати штрудель при 180 градусах – 20-25 хвилин, до золотавого кольору.
  7. За 2-3 хвилини до випікання, змастити його невеликою кількістю вершкового масла.
  8. Перед подачею присипати цукровою пудрою. Краще смакує з вершковим морозивом.