Яблучний штрудель
від відомого шеф-кухаря Лізи Глінської
*на 2 шт
Важливим компонентом у роботі з тістом Філо, є якісна рослинна олія без смаку та запаху, така, як олія соняшникова рафінована «Олейна Традиційна». Комбінуємо її з вершковим маслом, промазуємо всі шари і отримуємо потрібну нам шаруватість і хрумкість тіста. Це неймовірно смачно, то ж зберігайте рецепт, обирайте якісні продукти і готуйте із задоволенням.
Інгредієнти
- 400 г тіста філо
- 100 – 150 мл олії соняшникової рафінованої «Олейна Традиційна»
- 1 кг яблук
- 50 г вершкового масла
- 100 г цукру
- Ванільний цукор або кориця
- 30 г панірувальних сухарів
- 100 г родзинок
- 80 г волоського горіху
Приготування
- Очистити яблука від шкірки та кісточок, нарізати слайсами.
- Протушкувати яблука на пательні, на вершковому маслі, щоб випарувалась волога. Дати яблукам охолонути.
- Додати сухарі з цукром і ванільним цукром.
- Додати промиті, просушені родзинки і обсмажені горіхи.
- На один штрудель взяти 4-5 листів тіста філо, кожен, за допомогою пензлика, змастити олією, накривши іншим. На край викласти начинку і сформувати рулет.
- Випікати штрудель при 180 градусах – 20-25 хвилин, до золотавого кольору.
- За 2-3 хвилини до випікання, змастити його невеликою кількістю вершкового масла.
- Перед подачею присипати цукровою пудрою. Краще смакує з вершковим морозивом.