Рецепт ароматної швидкої качки по-пекінськи

Інгредієнти

  • Качина грудка 200-300 г
  • Соєвий соус 50-70 г
  • Імбир 20 г
  • Часник 10 г
  • Цибуля-порей 20 г
  • Цедра лайма або лемонграс 1 шт.

Приготування

  1. М’ясо кладемо в посуд для варіння, додаємо спеції, рідку основу (качка + соєвий соус + вода vs. Курка + Coca-cola) і варимо протягом декількох годин на маленькому вогні до готовності, даємо злегка охолонути в цьому ж відварі. Другий сучасний спосіб – аналогічне приготування, лише соєвий соус замінюється колою.
  2. І після готовності птиці її необхідно дістати, а рідину уварити на великому вогні до стану карамелі, потім додати в рідку карамель м’ясо птиці і добре просочити м’ясо соусом.
  3. Перед подачею нарізаємо і подаємо з рисовою вермішелью або з китайським салатом (порей, огірок нарізаємо соломкою, заправляємо часником, соєвим соусом, кунжутною олією і посипаємо кунжутним насінням).

Smart рекомендація:

  1. Приготовану качку можна розпорціонувати, запакувати і заморозити невеликими прямокутними шматочками.
  2. Для подачі покласти заморожену качку на 20 хвилин у розігріту духовку або змастити тістом темпура і обсмажити у великій кількості олії по 4 хвилини з кожного боку.
  3. Також замість качки можна приготувати і курку.