Чіабатта
Інгредієнти
Тісто для чіабатти:
- 3 г свіжих пресованих дріжджів
- 400 г борошна
- 5 г солі (1 ч.л. без гірки)
- 320 мл води
- 15 мл олії «Олейна» Три зерна
- борошно для підпилки
Запечений чеснок:
- 2 головки часнику
- Олія «Олейна» Три зерна
- Чебрець
- Кріп, петрушка
- Сіль
Приготування
Тісто для чіабатти:
- Змішати воду, дріжджі, олію в мисці.
- Додати просіяне борошно з сіллю і перемішати тісто до однорідної консистенції.
- Накрити миску рушником і залишити на 10 годин при кімнатній температурі.
- Потім викласти тісто на пергамент, присипаний борошном. Зверху теж посипати борошна.
- Сформувати із тіста прямокутник і розрізати його на дві частини.
- Накрити рушником та залишити на 20 хвилин.
- Розігріти духовку до 240С разом із деком.
- Перекласти чіабатти на пергамент на розігріте деко і випікати 18-25 хв.
- За п’ять хвилин до готовності перевернути чіабатту вгору дном, щоб і низ був із хрусткою скоринкою.
Запечений чеснок:
- Почистити часник, зубочки залити олією, додати кілька гілочок чебрецю і запекти, в духовці 180С, 25-30 хвилин.
- Запечений часник розім’яти, додати нарізану зелень, сіль.
- Розрізати вздовж чіабатту, підсушити в духовці до золотисто-коричневого кольору при 190С.
- Змастити пастою з часнику і запекти в духовці (2-3 хвилини при 220С).