Чіабатта

рецепт від відомого шеф-кухаря Лізи Глінської

Інгредієнти

Тісто для чіабатти:

  • 3 г свіжих пресованих дріжджів
  • 400 г борошна
  • 5 г солі (1 ч.л. без гірки)
  • 320 мл води
  • 15 мл олії «Олейна» Три зерна
  • борошно для підпилки

 
Запечений чеснок:

  • 2 головки часнику
  • Олія «Олейна» Три зерна
  • Чебрець
  • Кріп, петрушка
  • Сіль

Олія для приготування

Приготування

Тісто для чіабатти:

  1. Змішати воду, дріжджі, олію в мисці.
  2. Додати просіяне борошно з сіллю і перемішати тісто до однорідної консистенції.
  3. Накрити миску рушником і залишити на 10 годин при кімнатній температурі.
  4. Потім викласти тісто на пергамент, присипаний борошном. Зверху теж посипати борошна.
  5. Сформувати із тіста прямокутник і розрізати його на дві частини.
  6. Накрити рушником та залишити на 20 хвилин.
  7. Розігріти духовку до 240С разом із деком.
  8. Перекласти чіабатти на пергамент на розігріте деко і випікати 18-25 хв.
  9. За п’ять хвилин до готовності перевернути чіабатту вгору дном, щоб і низ був із хрусткою скоринкою.

 
Запечений чеснок:

  1. Почистити часник, зубочки залити олією, додати кілька гілочок чебрецю і запекти, в духовці 180С, 25-30 хвилин.
  2. Запечений часник розім’яти, додати нарізану зелень, сіль.
  3. Розрізати вздовж чіабатту, підсушити в духовці до золотисто-коричневого кольору при 190С.
  4. Змастити пастою з часнику і запекти в духовці (2-3 хвилини при 220С).