Чуррос
Інгредієнти
- 100 г борошна
- 3 яйця
- 40 г соняшникової рафінованої олії «Олейна Традиційна»
- 30 г вершкового масла
- 120 мл води
- 10 г цукру
- 1 г солі
Присипка:
Приготування
- У каструлі змішуємо воду, вершкове масло та олію, сіль, цукор, доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до мінімуму, додаємо борошно, тісто повинне взятися в грудку.
- Перекладаємо його в миску.
- Яйця змішуємо в окремій мисці. Тоненьким струмком вводимо їх в тісто і швидко замішуємо міксером або вручну лопаткою. Перекладаємо тісто в кондитерський мішок із насадкою «зірочка» (8 або 10 мм).
- Розігріваємо олію.
- З мішка видавлюємо в розігріте масло тісто у вигляді паличок, смажимо до золотистого кольору. Посипаємо цукром із корицею. Можна подати із шоколадним соусом.
Шоколадний соус:
- 70 мл вершків
- 70 г шоколаду (молочного чи чорного)
- Змішати вершки із шоколадом.
- Прогріти в мікрохвильовій печі або на паровій бані до плинного стану.