Чуррос

рецепт від відомого шеф-кухаря Лізи Глінської

Інгредієнти

  • 100 г борошна
  • 3 яйця
  • 40 г соняшникової рафінованої олії «Олейна Традиційна»
  • 30 г вершкового масла
  • 120 мл води
  • 10 г цукру
  • 1 г солі

Присипка:

  • цукор та кориця

Олія для приготування

Приготування

  1. У каструлі змішуємо воду, вершкове масло та олію, сіль, цукор, доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до мінімуму, додаємо борошно, тісто повинне взятися в грудку.
  2. Перекладаємо його в миску.
  3. Яйця змішуємо в окремій мисці. Тоненьким струмком вводимо їх в тісто і швидко замішуємо міксером або вручну лопаткою. Перекладаємо тісто в кондитерський мішок із насадкою «зірочка» (8 або 10 мм).
  4. Розігріваємо олію.
  5. З мішка видавлюємо в розігріте масло тісто у вигляді паличок, смажимо до золотистого кольору. Посипаємо цукром із корицею. Можна подати із шоколадним соусом.

 
Шоколадний соус:

  1. 70 мл вершків
  2. 70 г шоколаду (молочного чи чорного)
  3. Змішати вершки із шоколадом.
  4. Прогріти в мікрохвильовій печі або на паровій бані до плинного стану.