Фарширований перець

рецепт від шеф-кухаря Лізи Глінської

Інгредієнти

  • 5 шт великого болгарського перця
  • 400 г фаршу (свинина + яловичина)
  • 60 г рису
  • 80 г цибулі
  • 80 г моркви
  • 20 мл ароматної олії «Олейна» з травами часник, базилік
  • Сіль
  • Чорний перець
  • 50 г твердого сиру

Томатна заливка:

  • 500 г стиглих томатів

Олія для приготування

Приготування

  1. Перці зачищаємо і зрізаємо так, щоб залишилася кришечка.
  2. Рис відварюємо в трохи підсоленій воді.
  3. Цибулю дрібно нарізаємо, моркву тремо на великій тертці.
  4. Обсмажуємо цибулю та моркву на ароматній олії «Олейна» з травами часник, базилік.
  5. У фарш додаємо рис, засмажку, сіль та перець.
  6. Робимо томатну заливку. Знімаємо шкірку з томатів, перебиваємо їх блендером. Додаємо сіль, перець і трохи тушкуємо.
  7. Начиняємо перці, посипаємо натертим сиром, закриваємо кришечками та заливаємо томатами. У складі не бачу томатів.
  8. Відправляємо у духову шафу 200 градусів на 35-40 хв.