Фарширований перець
рецепт від шеф-кухаря Лізи Глінської
Інгредієнти
- 5 шт великого болгарського перця
- 400 г фаршу (свинина + яловичина)
- 60 г рису
- 80 г цибулі
- 80 г моркви
- 20 мл ароматної олії «Олейна» з травами часник, базилік
- Сіль
- Чорний перець
- 50 г твердого сиру
Томатна заливка:
Приготування
- Перці зачищаємо і зрізаємо так, щоб залишилася кришечка.
- Рис відварюємо в трохи підсоленій воді.
- Цибулю дрібно нарізаємо, моркву тремо на великій тертці.
- Обсмажуємо цибулю та моркву на ароматній олії «Олейна» з травами часник, базилік.
- У фарш додаємо рис, засмажку, сіль та перець.
- Робимо томатну заливку. Знімаємо шкірку з томатів, перебиваємо їх блендером. Додаємо сіль, перець і трохи тушкуємо.
- Начиняємо перці, посипаємо натертим сиром, закриваємо кришечками та заливаємо томатами. У складі не бачу томатів.
- Відправляємо у духову шафу 200 градусів на 35-40 хв.