Кабачки-гриль
Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Радченка
*Рецепт розраховано на 2 банки по 0,5 л.
Уявляєте коли за вікном зима, а ви відкриваєте банку кабачків гриль і ваша кухня наповнюється ароматами літа і шашликів. Отже якщо турботливі друзі та рідня підкинули вам ще кілька кіло кабачків, неодмінно приготуйте Кабачки-Гриль, які зігріють будь які страви, і будуть при нагоді до святкового столу. Чудово смакують до горілочки
Інгредієнти
- Кабачки – 1 кг
- Болгарський перець – 200 г
- Вода – 0,5 л
- Помідори – 200 г
- Цукор – 75 г
- Яблучний оцет 6% – 40 мл
- Приправа «Копчена паприка» – 6 г
- Приправа «для Гриля» – 10 г
- Сіль – 12 г
- “Олейна” з травами (розмарин, базилік, орегано)
- Перець чилі – 5 г без насіння
- Часник – 5 г
Приготування
- Нарізаємо кабачки кільцями та маринуємо кілька хвилин в олії “Олейна” з травами з базиліком, розмарином, орегано.
- Обсмажуємо кабачки на гриль-сковороді з двох сторін до золотистої скоринки. І просто на сковорідці додаємо до них приправу для гриля.
- Знімаємо кабачки з грилю і щільно викладаємо у стерилізовану банку.
- Далі треба закип’ятити воду, залити нею кабачки в банці і дати настоятися 15 хвилин, прикривши банки стерилізованими кришками.
- Нам знов потрібен гриль, щоб просмажити болгарський перець та помідор до золотисто-темної решіточки.
- До сковорідки зливаємо воду з банок з кабачками, додаємо грильовані помідор і перець, доводимо до кипіння.
- Додаємо сіль, копчену паприку, дрібно нарізаний часник і перець чилі. Доводимо до кипіння і тушкуємо 30 хвилин, потім перебиваємо блендером до однорідної маси.
- Трошки оцту і варимо ще 5 хвилин на слабкому вогні.
- Відрегулюємо смак: при необхідності додаємо ще солі або перцю.
- Заливаємо готовим соусом кабачки в банках і закручуємо стерилізованими кришками!
- Переверніть – перевірте банки на герметичність, загорніть в ковдру та дайте охолонути.
- Після охолодження зберігайте банки в прохолодному темному місці.