Кабачки-гриль

Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Радченка

 

*Рецепт розраховано на 2 банки по 0,5 л.

 

Уявляєте коли за вікном зима, а ви відкриваєте банку кабачків гриль і ваша кухня наповнюється ароматами літа і шашликів. Отже якщо турботливі друзі та рідня підкинули вам ще кілька кіло кабачків, неодмінно приготуйте Кабачки-Гриль, які зігріють будь які страви, і будуть при нагоді до святкового столу. Чудово смакують до горілочки

Інгредієнти

  • Кабачки – 1 кг
  • Болгарський перець – 200 г
  • Вода – 0,5 л
  • Помідори – 200 г
  • Цукор – 75 г
  • Яблучний оцет 6% – 40 мл
  • Приправа «Копчена паприка» – 6 г
  • Приправа «для Гриля» – 10 г
  • Сіль – 12 г
  • “Олейна” з травами (розмарин, базилік, орегано)
  • Перець чилі – 5 г без насіння
  • Часник – 5 г

Олія для приготування

Приготування

  1. Нарізаємо кабачки кільцями та маринуємо кілька хвилин в олії “Олейна” з травами з базиліком, розмарином, орегано.
  2. Обсмажуємо кабачки на гриль-сковороді з двох сторін до золотистої скоринки. І просто на сковорідці додаємо до них приправу для гриля.
  3. Знімаємо кабачки з грилю і щільно викладаємо у стерилізовану банку.
  4. Далі треба закип’ятити воду, залити нею кабачки в банці і дати настоятися 15 хвилин, прикривши банки стерилізованими кришками.
  5. Нам знов потрібен гриль, щоб просмажити болгарський перець та помідор до золотисто-темної решіточки.
  6. До сковорідки зливаємо воду з банок з кабачками, додаємо грильовані помідор і перець, доводимо до кипіння.
  7. Додаємо сіль, копчену паприку, дрібно нарізаний часник і перець чилі. Доводимо до кипіння і тушкуємо 30 хвилин, потім перебиваємо блендером до однорідної маси.
  8. Трошки оцту і варимо ще 5 хвилин на слабкому вогні.
  9. Відрегулюємо смак: при необхідності додаємо ще солі або перцю.
  10. Заливаємо готовим соусом кабачки в банках і закручуємо стерилізованими кришками!
  11. Переверніть – перевірте банки на герметичність, загорніть в ковдру та дайте охолонути.
  12. Після охолодження зберігайте банки в прохолодному темному місці.