Кабачкова ікра ТОМ-ЯМ
Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Радченка
*Рецепт розраховано на 2 банки по 0,5 л.
Неймовірно смачне поєднання української та тайської класики. Звучить оригінально, а смакує екзотично витончено.
Інгредієнти
- Кабачки – 1200 г
- Морква – 400 г
- Цибуля ріпчаста – 200 г
- “Олейна” з травами (томат, часник, базилік)
- Сіль – 10 г
- Паста “Том Ям” – 50 г
- Томатна паста – 50 г
- Цукор – 30 г
- Корінь імбиру – 20 г
- Приправа “копчена паприка” – 6 г
- Часник – 3 головки
Приготування
- Нарізаємо цибулю та моркву півкільцями.
- Обсмажуємо їх в олії “Олейна” з травами (томат, часник, базилік) 10 хвилин, не більше.
- Далі додаємо нарізані кубиками кабачки, подрібнений часник і трохи води. Тушкуємо ще 40 хвилин, щоб овочі наповнились ароматами і стали м’якими.
- Збиваємо все це блендером до однорідної консистенції.
- Додаємо пасту Том Ям, томатну пасту, сіль, цукор та копчену паприку. Тушкуємо всю цю українсько-тайську смакоту ще 10 хвилин.
- Розливаємо готову гарячу ікру у стерилізовані банки та закриваємо стерилізованими кришками.
- Переверніть – перевірте банки на герметичність, загорніть в ковдру та дайте охолонути.
- Після охолодження зберігайте банки в прохолодному темному місці.