Кабачкова ікра ТОМ-ЯМ

Рецепт від шеф-кухаря Дмитра Радченка

 

*Рецепт розраховано на 2 банки по 0,5 л.

 

Неймовірно смачне поєднання української та тайської класики. Звучить оригінально, а смакує екзотично витончено.  

Інгредієнти

  • Кабачки – 1200 г
  • Морква – 400 г
  • Цибуля ріпчаста – 200 г
  • “Олейна” з травами (томат, часник, базилік)
  • Сіль – 10 г
  • Паста “Том Ям” – 50 г
  • Томатна паста – 50 г
  • Цукор – 30 г
  • Корінь імбиру – 20 г
  • Приправа “копчена паприка” – 6 г
  • Часник – 3 головки

Олія для приготування

Приготування

  1. Нарізаємо цибулю та моркву півкільцями.
  2. Обсмажуємо їх в олії “Олейна” з травами (томат, часник, базилік) 10 хвилин, не більше.
  3. Далі додаємо нарізані кубиками кабачки, подрібнений часник і трохи води. Тушкуємо ще 40 хвилин, щоб овочі наповнились ароматами і стали м’якими.
  4. Збиваємо все це блендером до однорідної консистенції.
  5. Додаємо пасту Том Ям, томатну пасту, сіль, цукор та копчену паприку. Тушкуємо всю цю українсько-тайську смакоту ще 10 хвилин.
  6. Розливаємо готову гарячу ікру у стерилізовані банки та закриваємо стерилізованими кришками.
  7. Переверніть – перевірте банки на герметичність, загорніть в ковдру та дайте охолонути.
  8. Після охолодження зберігайте банки в прохолодному темному місці.