М'ясний рулет
Інгредієнти
Вам знадобиться:
- 2,5-3 кг свинячої грудинки
- 1 головка часнику
- червоний перець чилі (сушений)
- 4 ст. л. олія соняшникова рафінована «Олейна Традиційна»
- сіль
- чорний мелений перець
Приготування
- Вибираємо на ринку прямокутний шматок свинячої грудинки, з чистою шкірою. Промиваємо, просушуємо, розрізаємо вздовж, не дорікаючи остаточно, як книжку.
- Ту частину, яка без шкіри, накриваємо харчовою плівкою і добре відбиваємо молотком.
- Добре солимо з усіх боків.
- Змішуємо вичавлений часник, перець чилі, чорний мелений перець і олію. Промащуємо м’ясо з усіх боків, крім шкіри. Загортаємо в рулет.
- Обв’язуємо його кулінарним джгутом. Обертаємо пергаментом, потім у фольгу і залишаємо маринуватися в холодильнику 10-12 годин.
- Випікаємо при 180 градусах – 3 години.
- Потім знімаємо пергамент із фольгою і і запікаємо при 220 градусах – 25-30 хвилин. Якщо менший шматочок, то зменшуємо кількість часу на запікання.
- Він дуже смачний як і у гарячому, так і у холодному вигляді.