Рецепт м'ясного рулету

від відомого шеф-кухаря Лізи Глінської

Інгредієнти

Вам знадобиться:

  • 2,5-3 кг свинячої грудинки
  • 1 головка часнику
  • червоний перець чилі (сушений)
  • 4 ст. л. олія соняшникова рафінована «Олейна Традиційна»
  • сіль
  • чорний мелений перець

Олія для приготування

Приготування

  1. Вибираємо на ринку прямокутний шматок свинячої грудинки, з чистою шкірою. Промиваємо, просушуємо, розрізаємо вздовж, не дорікаючи остаточно, як книжку.
  2. Ту частину, яка без шкіри, накриваємо харчовою плівкою і добре відбиваємо молотком.
  3. Добре солимо з усіх боків.
  4. Змішуємо вичавлений часник, перець чилі, чорний мелений перець і олію. Промащуємо м’ясо з усіх боків, крім шкіри. Загортаємо в рулет.
  5. Обв’язуємо його кулінарним джгутом. Обертаємо пергаментом, потім у фольгу і залишаємо маринуватися в холодильнику 10-12 годин.
  6. Випікаємо при 180 градусах – 3 години.
  7. Потім знімаємо пергамент із фольгою і і запікаємо при 220 градусах – 25-30 хвилин. Якщо менший шматочок, то зменшуємо кількість часу на запікання.
  8. Він дуже смачний як і у гарячому, так і у холодному вигляді.