Рецепт Оrange & Polenta cake
Інгредієнти
- Вершкове масло 200 г
- Яйця 3 шт.
- Цукор 200 г
- Полента 150 г
- Борошно пшеничне 50 г охолоджене
- Борошно мигдальне 100 г
- Ванільний цукор 5 г
- Цедра апельсину з 1 шт.
- Розпушувач 5 г
Для соусу:
- Апельсиновий сік 250 г
- Цукор 125 г
- Прянощі 125 г
Приготування
- Олію збити з цукром і ванільним цукром.
- По одному ввести яйця.
- Мигдальне і пшеничне борошно змішати з полентою і цедрою, влити сік апельсина, додати розпушувач і додати це в суміш збитого масла з цукром і яйцями.
- Вилити форму для запікання, яка попередньо застелена пергаментом. Випікаємо за температури 160 градусів, 45 хвилин.
- Дістати з духовки і дати йому охолонути щонайменше 10 хвилин. Пиріг буде вологий і злегка крихкий, тому поводимося з ним акуратно.
- Соус: сік апельсина вилити в сотейник, всипати цукор та додати кардамон. На середньому вогні варити, поки фреш не зменшиться у розмірі і не утвориться легка структура карамельна.