Рецепт Оrange & Polenta cake

Інгредієнти

  • Вершкове масло 200 г
  • Яйця 3 шт.
  • Цукор 200 г
  • Полента 150 г
  • Борошно пшеничне 50 г охолоджене
  • Борошно мигдальне 100 г
  • Ванільний цукор 5 г
  • Цедра апельсину з 1 шт.
  • Розпушувач 5 г

Для соусу:

  • Апельсиновий сік 250 г
  • Цукор 125 г
  • Прянощі 125 г

Приготування

  1. Олію збити з цукром і ванільним цукром.
  2. По одному ввести яйця.
  3. Мигдальне і пшеничне борошно змішати з полентою і цедрою, влити сік апельсина, додати розпушувач і додати це в суміш збитого масла з цукром і яйцями.
  4. Вилити форму для запікання, яка попередньо застелена пергаментом. Випікаємо за температури 160 градусів, 45 хвилин.
  5. Дістати з духовки і дати йому охолонути щонайменше 10 хвилин. Пиріг буде вологий і злегка крихкий, тому поводимося з ним акуратно.
  6. Соус: сік апельсина вилити в сотейник, всипати цукор та додати кардамон. На середньому вогні варити, поки фреш не зменшиться у розмірі і не утвориться легка структура карамельна.