Рататуй
Інгредієнти
Форма, діаметром 22 см
- 400 г кабачків
- 400 г баклажанів
- 400 г цукіні
- 400 г томатів
- 300 г болгарського перцю
Для заправки:
- Ароматна олія «Олейна» з травами базилік, орегано, розмарин
- 500 г томатів
- 300 г болгарського перцю
- 100 г цибулі
- 200 г моркви
- Сіль
- Чорний перець
Приготування
Готуємо соус:
- Нарізаємо кубиком цибулю, натираємо моркву, обсмажуємо на пательні із ароматною олією «Олейна» з травами базилік, орегано, розмарин.
- Знімаємо шкірку з томатів, нарізаємо їх дрібним кубиком, додаємо засмажку, сіль і перець.
- Тушкуємо 10 хвилин.
- Перець запікаємо в духовці, знімаємо шкірку, додаємо у засмажку та перебиваємо блендером.
Рататуй:
- Всі овочі нарізаємо кільцями товщиною 3 мм і складаємо стопками, чергуючи кабачок, помідор, баклажан, цукіні. У форму викладаємо соус, на нього по колу (спіраллю) зібрані стопочки овочів, поливаємо ароматним маслом і запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці, 40-50 хв.
Ця французька класика подається з рибою чи м‘ясом, а може смакувати і сама по собі.