Рататуй

рецепт від шеф-кухаря Лізи Глінської

Інгредієнти

Форма, діаметром 22 см

  • 400 г кабачків
  • 400 г баклажанів
  • 400 г цукіні
  • 400 г томатів
  • 300 г болгарського перцю

Для заправки:

  • Ароматна олія «Олейна» з травами базилік, орегано, розмарин
  • 500 г томатів
  • 300 г болгарського перцю
  • 100 г цибулі
  • 200 г моркви
  • Сіль
  • Чорний перець

Олія для приготування

Приготування

Готуємо соус:

  1. Нарізаємо кубиком цибулю, натираємо моркву, обсмажуємо на пательні із ароматною олією «Олейна» з травами базилік, орегано, розмарин.
  2. Знімаємо шкірку з томатів, нарізаємо їх дрібним кубиком, додаємо засмажку, сіль і перець.
  3. Тушкуємо 10 хвилин.
  4. Перець запікаємо в духовці, знімаємо шкірку, додаємо у засмажку та перебиваємо блендером.

 

Рататуй:

  1. Всі овочі нарізаємо кільцями товщиною 3 мм і складаємо стопками, чергуючи кабачок, помідор, баклажан, цукіні. У форму викладаємо соус, на нього по колу (спіраллю) зібрані стопочки овочів, поливаємо ароматним маслом і запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці, 40-50 хв.

Ця французька класика подається з рибою чи м‘ясом, а може смакувати і сама по собі.